tisdag 20 oktober 2009

Någon slags utmaning?

Idag har jag på något sätt antagit en slags utmaning. Det började med ett litet hej hur är läget-sms från mig till Denise R och efter några mess hit och dit så har vi tydligen en tävling igång. Vi ska skriva 40 A4-sidor den här veckan. Var.

Hmmm nummer 1) Denise är proffs.
Hmmm nummer 2) Denise jobbar heltid med att skriva. Eller ska i alla fall jobba heltid med att skriva. Tror jag. Har inte koll på hennes arbetsprocent, om jag ska vara helt ärlig.
Hmmm nummer 3) Jag är inte proffs.
Hmmm nummer 4) Jag jobbar heltid som lärare.

Vad tror ni? Att satsa pengar på mig är nog rätt lönlöst. Hur som helst. Jag kommer inte att hänga framför Desperate Housewives ikväll. Jag kommer att hamra ur mig högkvalitativ skönlitteratur så Agnes och Simona, watch out. Snart har ni en till debutant att fightas med!

Ska bara diska undan och natta barnen först... Maken på väg hem från Göteborg där han gillar att tillbringa sina jobbdagar bara för att göra livet mycket jobbigare för mig.

11 kommentarer:

FRIDA sa...

Hej!

Det fixar du! Jag hejar på dig.


Kram Frida

Pernilla sa...

Du fina! Tack.

Simona sa...

Tja, jag har redigerat 48 sidor (av en fucking miljard) sedan i torsdags, så jag har ingen i fartvind i håret direkt. Jag är oxå långsam i mitt skrivande, tricket är ju att lägga ner all annan verksamhet och vi vet ju vad DET ledde till...

Pernilla sa...

Precis. Vi vet ju det. Kram!

Och vadå "också långsam" förresten? Är det långsamt att skriva en sida i halvtimmen? Man måste ju tänka lite för bövelen!

Fröken Film sa...

Hej, hej!
Jag älskar utmaningar av det här slaget så vare sig du vill eller inte så hakar jag på :)
Är själv mitt i en massa redigerande, men det går ack så sakta, så från och med i morgon skiter jag i det och satsar istället på att skriva 40 sidor längre fram i historien. Okej?
Najs med lite uppryckning såhär i mörkret, riktigt najs!
Kör ni till och med fredag eller söndag?
Kram!

Pernilla sa...

Kul! Häng på!
Jag bestämde söndag, annars har ju inte jag en suck. :) Som om jag har det ändå.

annannadesign sa...

Jag hejar på! Heja! Heja!

Och författar "bara" ett mail till skolan - för vilken gång i ordningen vet jag inte - om den avgiftsfria skolan...

Jag kanske skulle lägga min energi på att skriva en bok i stället;)

Perny sa...

Jag förstår din känsla av underläge, hade jag också känt om jag var du. Samtidigt vill jag säga att jag är väldigt imponerad och lite avundsjuk på dig som har disciplinen att faktiskt sätta dig och skriva. Jag får aldrig något skrivet även om jag vill. Hela dagarna när jag sitter och skriver tråkig utredningstext så vill jag hellre skriva på mina romaner och jag har uppslag och jag har tankar och ideer, men när jag kommit hem, kört hela kvällsrejset ungarna ligger i sängarna och jag får tid för mig själv, så deckar jag framför teven för jag är för trött för tankeverksamhet.

När jag läste att du kommit så långt som du gjort kände jag att, det ville ju jag också ha gjort nu, så grattis. Det är skit samma vem av er som vinner de där 40 sidorna, du har redan vunnit i mina ögon! För det är som du säger, du har ett heltidsjobb och två barn, det är klart att du inte har samma förutsättningar.

Pernilla sa...

Perny, vad du är fin. Tack. Och jag orkar inte alls skriva så ofta som du kanske tror. Jag känner absolut igen mig i att dö i soffan på kvällen. Det hände igår, efter mina 200 ord. Jag kände att jag orkade en halvtimme iaf, det var ju bra. Det sjuka är ju att så fort man skriver så är det ju helt underbart roligt. Men tröttheten tog över....

Tack för hejarop!

Isa sa...

Du klarar det, jag hejar på dig!!!!

Anonym sa...

Vem är Agnes? *nyfiken*.
Simona vet jag ju!

Jag har slutat tävla med att skriva antal ord elelr sidor. Det gör bara att jag skriver ännu mindre. Det är som med kalorier: när jag ska äta få äter jag plötsligt massor.
Fast vänt då när det gäller antal ord...
Just nu lustskriver jag och lägger tillfälligt ut på min privata skrivarblogg:
romanloppet.blogspot.com
Snart tar jag bort´et...

Johanna