torsdag 25 mars 2010

10 000 steg, blaha blaha

Min snabba nyhetsrapportering fortsätter. Igår kväll läste jag en artikel i DN. Det var fortfarande dagens DN men nu är det ju gårdagens. Hur som helst. Där handlade det om det vi lite var inne på häromdagen. Att det nog inte räcker med 10 000 steg. Det stämmer.

För att behålla sin vikt ska man motionera en timme om dagen. "Det räcker", skriver DN. Tillåt mig snörpa lite på munnen.

En timmes motion per dag ska man alltså få till i sitt rätt späckade liv för att behålla vikten. Det krävs inte jättemånga högskolepoäng för att räkna ut hur man går ner i vikt. Det räcker inte bara med en timmes motion per dag.

Lovely. Jag som med nöd och näppe får ihop två timmars motion i veckan. I den här takten går jag ner i vikt lagom till beach 2025 eller så.

Eller så får jag börja gå upp 05.00 och ge mig ut på en 60-minuters powerwalk. Ja. Gärna!

4 kommentarer:

Z sa...

Imorse vaknade jag före halv sex och innan sex hade jag gett mig ut på en 50 minuters promenad. Innan 7 hade jag dessutom gjort 100 situps. Och ngr timmar efter det gick jag ytterligare 45 minuter... Jag är sejf idag. Nu ska jag ge mig ut på lunchen och leta efter en bra stegmätare! Du har peppat mig! Tack!

Carolina sa...

Skönt att nån blir peppad - jag blev bara deppad. Men det är då man ska ta fram "du ska inte tro allt som skrivs i tidningen" eller hur? De måste helt enkelt ha fel.

Pernilla sa...

Z, du menar inte att du gick allt det där UTAN stegräknare? Då är det ju ingen idé. ;) Bra jobbat!

Jag håller med Carolina, jag blev också lite deppad... :)

Men imorgon har jag sovmorgon, då ska jag ta en rask morgonpromenad!

Olivia sa...

Pernilla, tack, du har peppad mig också!!! Igår gick jag till Högdalen istället för att ta bussen, det var ca 30 min. Bättre än inget! Och idag köpte jag mig en stegräknare också, dock känns den väääldigt känslig. Är din också så känslig? Kram!