lördag 23 april 2011

Flaeskesteg

Idag kör vi danskt. Makens danska mormor konsultar med rådgivaröga medan maken lagar. Jag är satt på dukning.

2 kommentarer:

Pockethexan sa...

Vet du hur avundsjuk jag är....ÅHHHH längtar!

Kommer ni att ha allt till, du vet, rödkål o socker brynta potatisar o...vad heter det, sådan där inlagda halvmånar.."asjer"(ja jag vet, den här halvdanskans danska e lusdålig men sen mormor dog så tappade jag det sista för det var bara med henne jag pratade danska, mamma har blivit försvenskad o morfar hör för dåligt för att förstå "min" danska).

Smaklig måltid o tack för nostalgitrippen nu får jag ta o peppa mig så att jag också ska klara av att göra det igen för matlagning e inte min starka sida men jag har gjort det förr,det är bara det där med att klara av att göra en sås av all sky=fett som tar emot men de som kan gör det så gott, klarar ni av att göra en god sås får ni gärna ge mig tips hur ni klarar av det för jag har inte lyckats fast min kusin säger att har man bara tillräckligt med Kesela så blir det bra...!?

Kramis o Glad Påsk!
Har barnen fått danska påskägg? För jag gillade dem bäst för de är så mycket finare alltså de som ser ut som riktiga nallar eller alla chockladfig. roligare än de vi har?
Gud så gott o vi som ska ha svensk skinka....torrt o tråkigt...hu jag vill komma hem till er!
Från en nostalgisk Pockethexa som tackar för inlägget <3!

Pernilla sa...

Kul att du fick bli nostalgisk. Hann inte med att fota. Vi hade rödkål, inlagd gurka, gooood sås (maken grym) och kokt potatis. Och en massa annat men inte allt det där du skrev.

Och barnen har fått vanliga påskägg.