fredag 22 april 2011

Pernilla bokar hotell

Vi ska ju åka till Italien i sommar. Vi tar två dagar i Rom och jag har snart tillbringat mer tid att leta efter hotellrum, än vad jag faktiskt kommer att vara på det där hotellrummet. Jag är helt hopplös med hotell. Min pappa älskar att berätta om när jag var liten och han och jag var på Gran Canaria. När jag satt och kissade på toan ropade jag till pappa och sa "Det stod inget i katalogen om att det var skitigt i badrumshörnet." Jag var åtta år.

I höstas när vi skulle vara i Barcelona i fyra dagar letade jag två eller tre heldagar efter den perfekta lägenheten. Och det blev ju bra.

Jag har försökt få tips från vänner. Jag har scannat alla bokningssiter. Jag lägger mig inte på det billigaste hotellet, det gör jag aldrig. Och så har jag läst recensioner. Alltså. Recensionerna är nog ett satans påfund. Som spekulant på ett rum blir man rätt lagom förvirrad. Som hotellägare måste man bli tokfrusterad.

Om ett hotell:
"It was very clean".  (Gäst med barn, Danmark). Hmmm. Det där gillar jag.
"There were only tv-channels in Italian". (Par från Spanien)
Bongiorno kära spanjorer. I ert land är kanalerna på spanska. Eller katalanska. Eller så. When in Rome liksom...
"My wife and I had an itchy feeling when sleeping." Exakt där klickade jag bort mig från det hotellet.

Om ett annat hotell:
"The breakfastroom was small." (Gäst med barn, Ungern).  Fan vad jobbigt. Jag som nog äter frukost i .... hmmm .... hur länge igen?
"Room was very very small. The toilet was even smaller. The was no toilet brush in it". (Gäst från USA).  Shit! Ingen toalettborste. Bäst att välja ett annat hotell.
"The towels and sheets where badly smelling" (Gäst från Tyskland). Bye bye hotellet.

Och ett tredje:
"Hotellet var lite för modernt, lite ljusstakar och mer textil skulle ha gjort det mysigare." (Äldre par  Jag är ju av åsikten att ju mindre textilier på ett hotell, ju bättre.
"The orange juice was reconstituted" (Par från Irland).Ja. Det kan vara jobbigt.
"I would like that some of the receptionists would speak better English as I think that's essential in city like Rome"(Gäst från Storbritannien). Och jag skulle vilja att receptionisterna pratade svenska. Nä. Det skulle jag inte.

Nu har jag i alla fall valt ett hotell. Omdömena var bra och såhär står det om hotellet:

"Offering modern, elegant rooms with computers and free Wi-Fi. A generous homemade breakfast is brought to guests’ rooms. Each room has contemporary furnishings and parquet with floor lighting."

Och lika förvånad som jag blev som åttaåring på Gran Canaria kommer jag att bli när Wi-Fi visar sig inte fungera, den generösa frukosten är en kopp kaffe och en croissant och att contemporary furnishing betyder hårt och obekvämt. Trots att jag vid det här laget borde veta bättre.

3 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Hahahaha, det där var det roligaste jag har läst på länge. Vet du varför?

För jag är exakt likadan.

annie sa...

What hotel did you finally pick?
Where else are you going?

Helena S. sa...

Fascinerande! Jag är din raka motsats tydligen, jag beställer flyg+hotell via Sembo och bestämmer mig på 5 minuter. Har inte blivit besviken hittills :-).