onsdag 27 april 2011

Och idag

Börjar jag om.
Min dotter (den yngre versionen) har just gett mig en spark i arslet. Eller slag i ansiktet.
"Mamma, du har tjock mage. Pappa har ingen stor mage men mamma har en jättestor mage".

8 kommentarer:

Tråktanten sa...

Jag tror, att det bästa är att tycka om den fina versionen av sig själv istället för att inte njuta av allt det goda som finns omkring en.

Och nu insåg jag verkligen att jag nog varken är svensklärare eller sann mot mig själv! Men skit samma, vad jag menar är att man får väl sluta med godsaker och njutningar när man är död ändå. Ingen idé att börja innan.

HH sa...

Tur att du vet bättre och fortfarande är klokare än din tös! Antar jag!?! ;)
Moa

Pernilla sa...

Alltså, hon har rätt. Magen är jättestor. Men det som oroar mig är att hon (som är spinkig) tittar på sin mage när hon har ätit och säger att hon har blivit jättetjock. Vi håller aldrig på så hemma (jag har ju bloggen he he) och har varit sjukt noga med detta sedan vi fick vår första. Var har hon som är 4 snappat upp att man blir tjock när man äter?!

Pernilla sa...

För övrigt är ni väldigt kloka ni båda.

Isa sa...

4-åringen har förmodligen snappat upp på dagis att man "blir tjock när man äter" men jag hoppas och tror att det inte är negativt menat, utan mer ett konstaterande. Jag är precis som du när det gäller kropp/utseende. Är, och har varit liiivrädd att barnen ska få en konstig syn på sig själva och/eller andras kroppar.

Tids nog kan man inte hindra det men så länge det går nämns inte ordet "tjock" eller liknande här hemma. Jag tittar mig aldrig i spegeln och säger något om min vikt heller, men likt förb... står 7-åringen där och drar in magen, spänner ut magen, drar in magen etc..Hugaligen!

Simona sa...

Men. Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att tjock i sig inte behöver vara negativt. Vi vuxna tänker att det automatiskt är dåligt, men det är inte helt säkert att en liten dotter menar det som något dåligt, mer som ett konstaterande.
Mammors tjocka magar är det tryggaste, varmaste, finaste som finns. Faktiskt.

Skatan sa...

Vad du är klok Simona!

Pernilla sa...

Jag håller med Simona. HOn väger ju inte in det jag väger in.