onsdag 15 juni 2011

Vinn Sandra Gustafssons böcker

Under veckan lottar jag ut ett bokpaket med böcker av underbara Sandra Gustafsson . Den självbiografiska Maskrosungen och romanen Svedd. Det här är två böcker om utsatthet, två böcker om kampen att få ett drägligt liv. Vill du veta mer, läs recensioner här. Maskrosungen borde varenda människa läsa! Va f-n, varenda människa borde läsa Svedd också.
Vill du vara med i utlottningen så skriver du ”sommarpocket” i kommentarsfältet och ger mig ditt bästa tips på sommarläsning.

Den 20 juni drar jag tio vinnare som får varsitt bokpaket med Maskrosungen och Svedd.

Vad läser Sandra själv i sommar då? 


"Jag tycker om att läsa. Saken är bara den att jag gör det så sällan. För mig handlar läsning om två saker. 1) En bra bok. 2) Tid.

Va fan är en bra bok?

Jag köper oftast det som alla andra köper, ni vet, topplistan. Oftast slutar jag efter 15-20 sidor för att jag inte fastnat. Då börjar jag på en ny bok. Eller så muttrar jag hårt över den spillda energin jag lagt ner på den boken. Är jag på bra humör tar jag nästa och börjar glatt igen som om ingenting har hänt.

Förra sommaren var det boken Överenskommelser av Simona Ahrnstedt, som jag läste i början av juni, skitbra, läs den. Efter den läsupplevelsen kunde jag inte läsa mer. Den räckte hela sommaren. Sa jag att ni ska läsa den?

Och så var det tiden.

Lästid för mig är sommar. Jag laddar upp med böcker och fantiserar om hur jag ska ligga på bryggor och läsa. Feel no pressure med andra ord. Tiden det tar att läsa, är samma tid det tar att glo på TV eller en DVD. Jag ser gärna en DVD på kvällarna och läser därför på morgnarna. En latte (hemmagjord) och en macka vingligt i mitt knä när jag med benen vid öronen pressat ner mig i en solstol i trädgården på Österlen. Hunden vid mina fötter och brödsmulor i hela BH:n. Då har jag tid att läsa.

Nu har jag börjat på En dag av David Nicholls och den verkar hålla, jag har alltså inte lagt bort den och muttrat ihop. Jag är inte riktigt kär ännu, men jag vill fortsätta läsa i alla fall".

21 kommentarer:

Susanne sa...

Maskrosungen har jag läst men Svedd vill jag defintivt läsa!
Mitt tips blir Udda av Sara Lövestam. Suverän bok!

Anonym sa...

Mitt lästips för sommaren är "Svärdet och Spiran" av Ken Folett :D Den är underbar och har allt - massa dramatik, kärlek, sex, mord... allt! Den är dessutom jättelång, så det passar perfekt på semestern så att man slipper sjukskriva sig för att man inte kan lägga ner boken, haha. Nejdå, men den är svår att lägga ifrån sig...

Mvh//Malin
grodmalin@gmail.com

Anna sa...

Tips och tips... Hade ju äntligen tänkt ta mig an Överenskommelser, som ju alla redan verkar ha läst. Men om det mot förmodan finns fler som jag, som liksom sparat förra sommarens godbit till den här sommaren, tycker jag att vi läser den nu istället. Den som spar har boken kvar...

Fia Filur sa...

"Sommarpocket"
Tipsar om Borta bäst av Sara Kadefors. Tragisk, komisk och tänkvärd!

A sa...

"Sommarpocket" Tipsar om "Den enögde kaninen" av Christoffer Carlsson.

FRIDA sa...

"Sommarpocket".

Jag tycker att man i första hand ska ägna sommaren åt att läsa sina egna manus som behöver filas på. Finns det någon annan gång då man faktiskt har tid att få en ordentlig överblick och kan göra ett ordentligt ryck?

Annars läser jag gärna deckare på sommaren. Jag älskar Dennis Lehane och Håkan Nesser. "Flugan och evigheten" och "En helt annan historia" erbjuder perfekt ligga-i-solen-och-lata-sig-läsning!

Jag har länge varit sugen på att läsa Sandra Gustafsson men ännu inte kommit till skott så detta är ju ett utmärkt tillfälle!


Kram Frida

Rosie sa...

Hej jag har inte läst någon av sandra gustafsson böcker Svedd el Maskrosungen! skulle då gärna vilja göra eftersom jag har en bakgrund som maskrosbarn själv! som boktips ja böckerna/pocket av Dan Brown

Maria sa...

Sommarpocket

Rekommenderar Flickan från ovan av Alice Sebold. Läste den på engelska och inbillar mig att det var att föredra. Då heter den Lovely bones.

Sister Moonshine sa...

Sommarpocket

Jag vill inte tipsa om en speciell bok eller författare utan om det sommarlättaste jag kan tänka mig. Gamla veckotidningar. Sätt dig på biblioteket eller be att få ta över grannens Allas, Allers eller Hemmets Journal. Återvinning på hög nivå och garanterat vila för hjärnan. Jag gissar att det var "fel svar".

Ha en skön sommar!

/Åsa

Anonym sa...

Om man inte har läst fantastiska "Den hemliga historien" av Donna Tartt så är det hög tid i sommar! Trots trist bokomslag och en inte alltför gripande baksidetext är detta den klart bästa bok jag någonsin läst. Spännande, gripand och beroendeframkallande. En bok som man inte kan lägga ifrån sig, som man lever med.... Perfekt sommarläsning!

Anonym sa...

Korkade jag.... Jag som rekomenderar Donna Tartts bok heter Annika Knober
annikaknober@live.se

Tråktanten sa...

Sommarpocket.

Mitt lästips under sommaren blir "Vinteräpplen" av Josefine Sundström. Har precis läst ut den och tyckte hemskt mycket om den. Den är väldigt varm trots att den handlar om massor av elände.

Josefine Linden sa...

Min sommarpocket blir "Jag älskar dig inte" av Christina Stielli. Jag har redan läst den i inbundet men ska nu köpa den i pocket till alla jag besöker i sommar. Med formuleringar som "morgonljus är en vacker färg" och en handling som tvingar en att bladvända i 180 knyck medan man gråter floder är detta snudd på perfektion i mina ögon.

josefine.linden@gmail.com

Pernilla sa...

Åh vilka bra boktips ni ger! The Lonely Bones är min absoluta favorit. HUR BRA SOM HELST. Början är grym!

Och jag gillade också verkligen Borta bäst.

Vinteräpplen har jag sneglat på,gillar titeln.

Kul att ni rekommenderar så bra böcker av mina fina vänner Simona och Christina.

Jag älskar också gamla veckotidningar. I svärföräldrarnas hus i Dalarna finns gamla tidningar från när makens farmor var husmor där. Sååå kul att läsa!

Pernilla sa...

Åh vilka bra boktips ni ger! The Lonely Bones är min absoluta favorit. HUR BRA SOM HELST. Början är grym!

Och jag gillade också verkligen Borta bäst.

Vinteräpplen har jag sneglat på,gillar titeln.

Kul att ni rekommenderar så bra böcker av mina fina vänner Simona och Christina.

Jag älskar också gamla veckotidningar. I svärföräldrarnas hus i Dalarna finns gamla tidningar från när makens farmor var husmor där. Sååå kul att läsa!

Catharina sa...

Sommarpocket

Gamla, men jag rekommenderar hela "Stad-serien" av Per Anders Fogelström. Underbara!

/Catharina Qvist

Catharina sa...

Sommarpocket

Gamla, men jag rekommenderar hela "Stad-serien" av Per Anders Fogelström. Underbara!

/Catharina Qvist

Catharina sa...

Vet inte varför det blev dubbelt men skyller på Blogger ;-)

Anna sa...

Sommartips!

Nu hade ju någon annan redan tipsat om Ken Follets svärdet och spiran, så då tipsar jag om hans andra bok som handlar om samma katedral fast 150år senare! Tillsammans blir det två superbra böcker som innehåller allt: intriger, historia, spänning, äventyr, romans, och det är över 3000 sidor att riktigt grotta ner sig i. Förra sommarens hängmatteböcker, helt underbart! En värld utan slut heter den.

Heidi sa...

Sommarpocket.

Lite udda tips på bok att läsa i sommar kanske, men jag vill tipsa om "Heroin diaries" av Nikki Sixx (Mötley Crüe). Dagboksanteckningar varvas med kommentarer från vänner, bandmedlemmar och andra människor. Jag kan inte lägga ifrån mig den när jag väl får tid att läsa.. det är så sjukt hur galna människor blir av droger och jag blir både skrämd och fascinerad över det hela.

Om inte annat så övertygar den en verkligen om att låta bli droger. För sådär sjuk i huvudet vill man nog inte bli nej..

Annika Knober sa...

Annika Knober som rekomenderar ALLA att läsa Donna Tartt´s "Den hemlige historien lägger även till "sommarpocket" till sitt inlägg innan... att det är så svårt att göra enligt instruktionerna... ;)