lördag 28 juni 2008

Eh - vad säger det här om vem?

I dagens DN (länk till pdf-tidningen, scrolla ner till sid 4 och 5) sågas Camilla Läckberg rejält av Lotta Olsson:

"Det kan låta som om det inte
finns någon som helst anledning
att läsa Camilla Läckberg. Men hon
är oslagbar om man är för trött för
att vilja förstå något om sig själv, eller
lära sig något nytt, eller uppleva
något. När man uppgivet tycker att
alla är dumma omkring en och vill
få stöd för sin egoism. Sådana dagar
har vi alla, och då behövs Camilla
Läckbergs böcker.
Bara man är medveten om att de
inte hjälper. Snarare lär man sig ett
oslagbart sätt att förvärra tillvaron
för både sig och andra".
LOTTA OLSSON

Jag blir helt stum när jag läser artikeln. Själv är jag ingen deckarmänniska och har bara läst en av Läckbergs böcker, Stenhuggaren, men för fan, kvinnan säljer ju MASSOR! Har alla hennes läsare helt fel då? Jag vet inte vad det är för fel på recensenter och andra förståsigpåare men deras åsikter skiljer sig ju alltid från vad massan tycker. Och då kan inte jag låta bli att undra - vem är mest representativ?

Okej. Läckbergs böcker är kanske inte det djupaste man kan läsa. Men hur många människor väljer en djup bok framför en som ger dem avkoppling, njutning, underhållning? Livet är djupt ändå - kan man få koppla av någon gång? Måste alla gå och vrida sig i svåra veck ständigt?

Nu ska jag skriva fem sidor. Dagens mål. I trejde person imperfekt. Som man ska när man är nybörjare. Fungerar även för deckardrottningar. ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller verkligen med, livet både prövar och leker och bara man roas eller underhålls av boken man väljer så måste det ju inte vara ett mästerverk. Tänk att kunna sälja i sådana upplagor som Läckberg - vilken dröm!
Speja

Pernilla sa...

Eller hur, vem vill inte sälja som hon? Och mästerverk och mästerverk, det måste ju verkligen vara något som ligger i betraktarens (läsarens ) öga. En sak som är mästerverk för mig kanske inte är det för dig...

Är väldigt nyfiken på din bok Speja!!! Kan du berätta mer?