måndag 2 juni 2008

Femkamp med Lilla E

Gren: Mot bilen 5 meter
Lilla E springer mot bilen. Jag tänker ”puh, det gick lätt”. Hon springer och springer. Förbi bilen. Iväg mot gungorna. ”Gunga, gunga, gunga”. Jag lockar och pockar för att hon ska vända håll. Hon vänder. Det är sant, hon vänder och hon springer! Hon springer mot mål, eh bilen, och hon närmar sig. Hon tappar lilla vovven och när jag tar upp den åt henne så springer hon åt andra hållet. En fint. Som jag föll för.
Poäng till Lilla E, resultat: 1-0.

Gren: Lyft med liten E
Jag lyfter upp en sparkande Lilla E och baxar in henne i barnstolen. Hon spjärnar, hon vrider sig och hon skriker. Jag faller inte för fintar igen. Jag får in höger arm och axel under bältet. Jag får in vänster arm och axel under bältet. När jag ska knäppa ihop de båda bältena så inser jag att hon sitter på hopknäppningsmakapären. När jag krånglar fram den så krånglar Lilla E sig ur bältena. Jag får börja om.
Poäng till Lilla E, resultat: 2-0

Gren: Promenad från bil till Apoteket
Jag låter bli att ta vagnen eftersom barns ben ibland bör stärkas. Lilla E håller mig hårt i handen och går fint och bra hela vägen till Apoteket. (Säkert 100 meter). Hon vinkar till en tant med rollator och säger ”hej hej”.
Stilpoäng till båda, resultat: Lilla E- 2, Stora P -1.

Gren: Inköp av fyra apoteksartiklar och jagning av Lilla E
Jag plockar fort åt mig solskydd, solstick nueva och allergitabletter. Under den korta tiden hinner Lilla E springa omkring i hela Apoteket, rofsa åt sig minst 7 artiklar från många olika ställen och ta en leksak från en oskyldig liten flicka. När jag ska betala springer jag fram och tillbaka från kassan till var hon råkar befinna sig. Tur att vi var få kunder.
Poäng Lilla E, resultat: 3-1.

Gren: Läggning av Lilla E
I bilen hem börjar Lilla E bli trött. Jag tänker ”aha, jag kör extrasväng så blir det här en lätt läggning”. Efter lite svängande och åkande har hon somnat. Tror jag. Fel, fel, fel.

När jag svänger in på uppfarten börjar hon glatt pladdra. Jag hinner inte mer än tänka ”sova” förrän hon blir fly förbannad och börjar skrika. Jag hämtar vagnen och rullar henne men hon är arg och skriker rejält. De pensionerade grannarna får skriksolo med sin lunch på altanen.

Jag lyfter upp, vyschar och sjunger. Till ingen nytta. Jag lägger ner och rullar på. Till ingen nytta. Jag ger upp, gör välling och då är hon tyst. I de tre sekunder det tar att dricka upp. Då skriker hon igen.

Jag överväger att hämta en napp då hon ligger och suger på sina fingrar samtidigt som hon skriker. Vet att jag kommer att få syrliga kommentarer från maken om jag upphäver nappavvänjningen nu så jag låter bli. Skam den som ger sig. Efter idogt rullande av vagnen somnar hon faktiskt. Till slut.
Poäng till Stora P, resultat: 3-2 till Lilla E som avgick med segern.

Tack för en god match kära dotter. Hoppas du sover gott i natt och hämtar massor av energi till morgondagens äventyr.

0 kommentarer: