tisdag 24 juni 2008

Where did all the magic go?

Hur var er natt? Här undrar jag på fullaste allvar om man kan skicka Stora E på sömnklinik. För det verkar som att det behövs. Hon har inte kunnat sova sedan hon föddes och inatt bevisades det verkligen. Kanske är det enklare att jag checkar in mig någonstans istället?

Igår kväll: Maken skulle ovanligt nog inte jobba. Jag hade bestämt att ge upp alla skrivförsök. (Blev sur i söndags när jag försökte). Jag var på Friskis på ett superpass och hyrde en film på väg hem. En romantisk komedi. "En rosa och blå film" som maken kallar alla filmer jag hyr. Såg fram emot en kväll i soffan, räknade med att barnen skulle sova när jag kom hem.

Icke. Stora E ville inte sova. Stod och surade i vardagsrummet. När jag kom började hon gråta högt, för att få sympatier. "Mamma, jag ville vara med dig". "Men vi har ju varit med varandra hela dagen och haft jättemysigt". "Men jag ville vara mer med dig".

Till slut lugnade hon sig och låg i sängen. Tog väl en timme till på sig att somna. Efter mat och dusch för mig blev det dags för film.

Då fick vi besök. Som behövde prata. Som pratade länge. Till slut var jag elak och sa att snart kostar samtalsterapin 55 kronor.

Strax före klockan 22 började vi titta. Det är inte direkt optimalt för en småbarnsfamilj... Vi gick och la oss 23.30.

En halvtimme senare satte Stora E igång. Gnällde. Grät. Hade ont. Var kissnödig. Var törstig. Ville att någon skulle ligga hos henne. Jag la mig hos henne. När jag började somna ville hon att jag skulle gå. Hon ville vara själv.

Klockan 01.20 var lyckan total. Hela familjen uppe, hon arg och sur och grät. Lilla E blev ledsen och hungrig och bad om "ging ging". Det betyder välling i vår värld. Jag talade om för Stora E att hon nu förstört chanserna till utflykt idag tisdag. Jättemogen mamma. Jag berättade att mamma inte kommer orka köra bilen eftersom mamma inte har fått sova. Alltså ingen utflykt. Hon blev såklart ännu argare.

Efter 02 tror jag att vi fick somna om i alla fall.

Stora E ligger nu i soffan och tjatar om att hon vill åka på utflykt men jag är sur. Det blir nog mycket roligare att stanna hemma bara för att visa vem som bestämmer...

8 kommentarer:

Catharina sa...

Förlåt att jag skrattar, men just det där att det blir så mycket roligare att stanna hemma bara för att visa vem som bestämmer är ju så klockrent (kan jag lätt relatera till även utan barn)...

Pernilla sa...

Behöver jag tillägga att jag just nu håller på och packar alla saker och Stora E inte ens fattar att jag har försökt vara sur.... Suck. ;)

Anonym sa...

Känner igen mig! Har till och med hotat mina barn med att flytta hemifrån, snacka om omoget...

Speja

Pernilla sa...

...har jag också gjort. :( "Du kanske inte vill att mamma ska bo här längre!" Very very mogen... Man skäms.

Anonym sa...

Vad är det med våra barn? Synkroniserade utan att veta om varann?? Inatt ahr Lillasyster levt rövare här inatt också! Och de som sov såå gott!? /A

Bendel sa...

Hoppsan hejsan! Vad mänsklig jag känner mig nu även om jag inte kommit dit än.

Pernilla sa...

Visst är det skönt att höra att andra också har det lite sådär ibland...

Ann-Sofie, mycket konstigt!!! Det kanske faktiskt ÄR luften då?

Anonym sa...

Månens gång kanske? Detta är en cliffhanger minsann! /A