söndag 1 juni 2008

The Next Thing on My List

..av Jill Smolinski är utläst.


Det är en mysig chicklit bok som får mig att fundera lite. Över livet. Vad som är viktigt. Vad jag vill göra med mitt.

Handlingen är att June Parker erbjuder en tjej från viktväktarna (de känner inte varandra) skjuts hem från viktväktarmötet. De blir påkörda och Marissa (tjejen) dör. June mår såklart skit över detta. När hon ska rengöra Marissas plånbok från blod innan hon ska ge den till hennes föräldrar så hittar hon en lista. ”Twenty Things to Do by My Twenty-fifth Birthday.”
En av sakerna var att Marissa skulle gå ner 100 pounds, och det hade hon just gjort. June bestämmer sig för att göra hela Marissas lista och det är blandade saker, dels de enkla som att ”kyssa en främling”, ”äta glass ute bland folk” men också de lite svårare ”ändra någons liv”, ”make Buddy Fitch pay”.

Boken handlar alltså om hur June gör sakerna på listan och vad som händer med henne under tiden. Vill inte avslöja mer men vill säga att jag gillade den skarpt! Och började fundera på vad jag själv skulle skriva på en sådan lista. Nu har jag ju fyllt 25 för länge sedan men en motsvarande lista.

Vad skulle du skriva på din lista?

Läs boken! Den finns på svenska också.

2 kommentarer:

Helena V sa...

Hej!
Rörande din skrivkurs skrev du "Så lärorikt att jag numera inte är lika säker på att jag faktiskt KAN bli författare." Snälla, beskriv varför - jag funderar också på att skriva.
Undrar Helena

Pernilla sa...

He he. :) Flera anledningar:

1)De flesta andra på kursen skrev jättebra. Vi var nio som gick. På EN skrivarkurs. Om man då betänker hur många skrivarkurser och hur många författarwannabes det finns där ute så känner man sig rätt liten och undrar lite "varför skulle just jag kunna".

2)Min lärare var så negativ när hon pratade om förlag, hur få som faktiskt blir antagna. Återigen - varför skulle just jag... Det är sjukt få debutanter som får chansen. MEN man kan ju alltid ge ut boken själv... (Om den säljer är väl en annan fråga).

3)Skrivarkursen tog bort lite av gnistan. Jag märker att jag fastnar i form och var indragen ska vara osv. Därför har jag bestämt mig för att inte gå en skrivarkurs på ett tag, för att nu få bara ägna mig åt att skriva och känna mig duktig.

Det var dock BRA med feedback på texter, BRA att lära sig mer om hantverket och efter varje gång var jag väldigt inspirerad att skriva.