onsdag 3 februari 2010

Plötsligt

Fick jag en ny bokidé. Jag blev riktigt ivrig och ville börja direkt. Tänkte "att jag inte har tänkt på det här förut!"

Men nu är det såhär.
Jag ska skriva klart den bok jag håller på med först. Annars blir det ju liksom aldrig något. Så. Jag ska bli klar innan sommaren är planen. Planen som säkert håller. Mohahahahahaha. (Speciellt när jag tillbringar kvällarna med att sy gardiner istället för att skriva).

4 kommentarer:

Fröken Film sa...

Åh, kan du sy gardiner också...!
Jag kanske kan trösta dig med att du fortfarande ligger före mig, jag är långt ifrån 30 000 ord. Och här funderas det friskt på andra idéer än den ursprungliga. Det kan ju inte jag rå för att det är mycket roligare... Räknar med att debutera sisådär 2035...
Hade!

Anonym sa...

Men jag håller inte med dig där, varför inte bara skriva ner det du har i huvudet om nästa bok?

Att begränsa sig är inte bra, det som ploppar upp måste ner på papper.

Du kan skriva på två saker samtidigt, det kanske är det som behövs för att du ska fokusera mer. Det ena ger et andra? Testa!

Pernilla sa...

Sandra, tack! Självklart ska jag skriva ner idén! Det jag tänkte mig och några idéer. Det är en väldigt lös bokidé så den behöver nog mogna lite, precis som den jag håller på med har gjort. Det verkar liksom vara en lång process det här att skriva bok. ;)

Fröken Film, you'd be surprised om du visste allt jag kunde göra. ;) Låter skönt att du inte har gått om mig - puh! Och snart kommer ett sportlov... He he. Då tar det fart igen! Har kommit fram till att lärare är ett rätt bra yrke för författarwannabes. :) Men då ses vi i Debutbaren 2035 då. Jag hamnar nog också där någonstans. ;)

Nina sa...

Visst är det häftigt att bara få en idé sådär "ur tomma intet". Det fick jag häromdagen också. Lade ner min deckare som jag började på till amelias stipendium, och påbörjade någonting helt annat. Så plötsligt häromdagen kom jag på en ny deckar-story. Bara sådär som en blixt från klar himmel. :)

Så nu skriver jag på båda mina projekt...

Får jag joina er 2035 då? Haha.

/Nina