onsdag 24 november 2010

Spökfotot och de som tvivlar

Det är så roligt. En person som såg fotot här i bloggen har startat en tråd i ett forum där de nu slår knut på sig för att avslöja bluffen med bilden. Så roligt att läsa alla kommentarer.

Tänk att det inte går att förstå att jag inte har gjort annat än knäppt ett kort med min sunkiga iPhone och råkat se något konstigt på fotot. Tänk att de hittar appar jag kan ha använt, de har långa förklaringar om slutartider (som jag inte förstår), de analyserar bilden med olika program och de håller på.

Jag älskar viktigpettertonen alla har i sina kommentarer. Se här:
"Då undrar man ju lite grann vad fotografen skulle plåta, om det nu inte fanns någon där. Den vackra ljusstaken eller colaflaskorna? Och varför sitter de andra med ryggen mot fotografen...?"

Ja tänk va. Den här menlösa bloggaren skulle faktiskt ta kort på colaflaskorna för hon var lite rastlös där hon (och flera andra) satt still och väntade på nästa aktivitet och skulle blogga om dem. Förstår iofs att han tyckte att det var märkligt.

Så lustigt! Hur orkar folk egentligen?

Och jag tänker igen. Ibland kanske den enklaste förklaringen är den rätta...?

Med det mina vänner - godnatt!

5 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Ja att folk orkar... Jag blir bara irriterad när jag läser den där tråden och får bita mig i fingrarna (?) för att inte skriva något dräpande till dem. ;))

Susanne B sa...

I´m a believer... :-)

Z sa...

Jag kollar och kollar på den där bilden. Allt jag ser är en kvinna i sjal som går förbi när du fotar...? Är det spöket menar du?
Som fotograf sedan 14 år så måste jag säga att det verkar vara en trist rörelseoskärpa. Inget annat.

Pernilla sa...

Japp. Det är spöket. För ingen gick. Alla satt. Det vet jag med säkerhet.

Z sa...

Fast vad hände med henne som sitter framför bordet ett tag men sedan är borta på övriga bilder? De kanske är tagna vid olika tillfällen? Ja ja. Jag säger bara rent fotografiskt vad jag ser på bilden. Rent tekniskt. Men det kan säkert vara ett sjalspöke! :-D