måndag 11 februari 2008

Isn't it ironic...

Det är så typiskt.

Vi hyr en film ungefär en gång per halvår. Igår var en av de kvällarna. Jag är i affären och väljer film och bestämmer mig även för att festa loss med lite godis till. I affären möter jag dagispappan som äger ett gym. Jag som inte har köpt godis på flera månader skäms när jag står där med godispåsarna och filmen. Mest för att jag har degmagen kvar, tänker att han tänker att ”det där behöver inte du, tjockis”. Vilket han förstås inte gör. Eller så gör han det och vad ska jag egentligen bry mig om det? Det säger ju i så fall mer om honom än om mig. Eller… ja, ni fattar!

Läggningen av barnen går smidigt och hela kvällen ligger de och sussar sött, vi behöver inte pausa en enda gång. Förrän filmen går sönder. Helt plötsligt vägrar den gå vidare och tekniske maken testar alla möjliga manicker och sätt. Vi konstaterar att filmen är trasig. Han hoppar in i bilen, tillbaka till affären för ett byte. Tjejen i kassan säger ”har ni putsat den?”…..

I alla fall, vi ser klart filmen. (På smällen, vi skrattar på helt olika ställen). Till slut är det vår tur att få gå och sova. Det har blivit lite senare än vi har tänkt oss pga dvdhaveriet men vi är ändå på rätt sida 23.

Och som sagt har barnen hela kvällen sussat sött i sina sängar. De har snusat och legat lugnt och fint. I samma ögonblick som vi lägger oss till rätta på våra kuddar för att också få sussa sött, då vaknar en av dem. Sedan nästa. Och så håller det på sådär i någon timme. Till slut blir det lugnt och vi somnar. Sussar sött. Allt är lugnt och stilla. Tills en av dem vaknar och behöver kissa. Hon somnar om. Vaknar sedan av att hon hostar. Det tar lite längre tid men otroligt nog somnar hon om även då. Natten känns som en enda lång vakenhet. När vi till slut sover gott så är det morgon och Stora E kommer in. När jag vresigt säger till henne att sluta leka med vad det nu är som låter så irriterande så blir hon arg och klampar med bestämda steg in i hennes och syrrans sovrum. Hennes mission är helt klart att väcka lillasyster. Hon lyckas.

Sedan har systrarna en konversation:
Lilla E: BA
Stora E: Vill du ha banan?
Lilla E: BA
Stora E: Pappa, E vill ha banan! Hon sa det. Jag kan hämta.

Där någonstans börjar dagen.

0 kommentarer: