måndag 18 februari 2008

Rapport från kvällens skrivarkurs

Egentligen alldeles för trött för att skriva, är dock lite för uppe i varv för att sova. Händer för mycket i livet just nu.

Kanske minns ni texten om Lilla E? Jag lämnade in den på skrivarkursen förra gången, uppgiften var "skriv en varm text". Idag fick jag feedback men tyvärr var hon som skulle "opponera" på mig borta så det blev en allmän runda och så fick jag lärarens feedback.

Fick veta att jag hade en jättebra början, jag "slöt dealen med läsaren" på en gång. Med det menade läraren att jag visar vad det är för en sorts text, både genom att sätta scen och person, men även stil. De tyckte att texten var varm (tur, det var ju uppgiften) och kärleksfull. Några sa att texten var humoristisk men endast de som var mammor kunde se irritationen lysa igenom. Sedan tyckte de att jag gav too much info när jag skrev att hon kom ut med hjälp av mina vrål. De kände det som att texten var så fin och så blev det förlossning mitt i allt. Så hade jag inte sett på det, mycket intressant vinkel.

Sedan tyckte både läraren och några deltagare att den allra sista meningen "Till att älska dem båda så innerligt" var too much, som de uttryckte det. Jag kan nog hålla med men gillar meningen ändå.

Fick även veta att jag var bra på att måla scener och bilder och det är tydligen bra. Kändes som mycket bra feedback, fick både bekräftelse på att en hel del var bra men även saker att tänka på.

Till nästa gång har jag lämnat in de fem första sidorna i min bok. Fast det vet ju inte de andra, det tänker jag inte säga. Tycker det är bra att få se om det är något att ha. Lite irriterande dock, en av tjejerna i gruppen hade skrivit en text till idag, som liknade den jag skrivit. Inte sååå konstigt, det är ett ganska universellt (universalt??? vad f-n heter det?) tema. Men ändå. De kanske tror att jag härmar henne....?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du fått så bra respions på din text till Lilla E! Fast tyckte att de hade fel om det där med förlossningen. Det tyckte jag var en rolig del! Jag tycker att hela texten är helt underbar, en sån jag önskar att jag skrivit till Nora. Kanske ska göra ett försök... :-) Vad spännande att du lämnat in sidor från boken! Ser fram emot att höra hur det gått.

tanja sa...

Vad spännande det låter att gå på skrivarkurs!

listoplisto sa...

Jag går också på skrivarkurs, det är sjukt kul att få feedback på det man gör :-)

Pernilla sa...

Visst är det! Fast nu får jag erkänna att jag är nervös inför nästa gång, har ju lämnat in delar av mitt första kapitel i min ROMAN. Tänk om den tokdissas... Ja, då vet jag ju i alla fall att jag bör tänka om... :)

Anonym sa...

Hej,

Jag ser att du skrivit om några skrivarkurser. På sajten www.kurser.se finns de flesta svenska skrivarkurserna inlagda med möjlighet att anmäla sig eller beställa hem information om dem. Totalt finns ett hundratal skrivarkurser. Se nedan länkar för mer information:

» http://www.kurser.se/listEducations.aspx?CategoryID=237&Keyword=

» http://www.kurser.se/Skrivarkurs__d2103.html

Lycka till!

MVH, Fredrik Andersson, Kurser.se