onsdag 6 februari 2008

Kanske kanske ändå...Vet ni? Idag har jag kommit på hur jag ska fortsätta min roman!

Jag hade en början som jag fick till för några veckor sedan. Jag har massor av lösa trådar, flera olika dokument som ligger fint sorterade i olika mappar. Idag kom jag loss med hur det kanske eventuellt ska utvecklas. Jag har avvecklat några karaktärer och bestämt vilka jag ska fokusera på. Det känns som att jo, tids nog kan det nog bli en bok av det här. Tids nog.

Det är bra att gå på skrivarkurs, jag känner att jag blir lite extra inspirerad efter varje gång. Fast jag blir också lite knäckt, alla på kursen är så himla duktiga på att skriva. Och om man dessutom tänker på hur många andra som sitter därute med författardrömmar... Det är ju sjukt många!!!

Jag har i alla fall skrivit 8 riktigt bra sidor (tycker jag) i första kapitlet på min bok. Det känns härligt!

7 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Som sagt, jag kommer stå där på signeringsdagen ;-)!

Pernilla sa...

:)

Anonym sa...

Jag vill också ha ett signerat ex av förstaupplagan, den kan bli värd pengar den :-)

Och får jag din bok accepterad som bok i min lilla bokcirkel kanske man kan locka dit författaren!

Lite coolt att känna en riktig författare, så se till att få ut den där boken, jag gillar ditt sätt att skriva, framför allt det där du lägger ner tid och energi, det gör skillnad. Arg mamma är förvisso kul att läsa men dina litterära texter skriver du när du är lite gladare.

Unknown sa...

Va roligt! Låter jättespännande med en bok, hoppas du kanske kan lägga in ett par rader som smakprov här i bloggen snart :-)

Pernilla sa...

Tack Ulrica, vad gullig du är!

Åsa, njae. Det kommer nog inte att komma några rader som smakprov...

Tar råd från etablerade författare som inte låter någon läsa förrän de har kommit en bra bit på väg. Skapandeprocessen är ju rätt känslig, jag skulle t.ex. inte i nuläget vilja höra ett ont ord om mina åtta sidor som jag just nu är så nöjd med. Då skulle jag inte kunna komma vidare.

Dessutom skulle jag inte vilja publicera min superbraiga idé, kanske är det ngn elak bloggläsare som tar den och skriver klart mycket snabbare än jag och får det publicerat. Buhu buhu. Så what happens in Vegas, stays in Vegas. Typ... ;)

P-lina sa...

Duktig du är! tror att din bok kommer bli jättebra.Jag hejar på dig!!!! *heja,heja*

Pernilla sa...

Tack! Blir så glad när ni är så snälla! Hoppas bara att jag lyckas få till den där boken och få ut den så att jag får signera den åt er!