onsdag 6 februari 2008

En vanlig morgon

Jag sover. Allt är lugnt och stilla.

Långt bort i verkligheten hör jag att ett av barnen vaknar. Jag vaknar. Lyssnar. Hör hur barnet gnäller till igen. Hör hur även det andra barnet gnäller till. Klockan är 5.50 och det verkar som att dagen börjar. Jag hör hur ena barnet ropar "pappa". Han hör också, och reser sig ur sängen och stapplar bort till rummet som redan har vaknat.

Jag lägger mig till rätta och somnar fort om. Vaknar 7.52 och inser vad som just hände. Sovmorgon! Sträcker på mig och väljer själv att gå upp. Lyx!

Uppe blir det snart kaos. Stora tjejen vill absolut ha med sig ungefär trehundrafemtioåtta leksaker till förskolan. Pappa säger nej. Hon blir jättearg. Skriker och springer in på sitt rum. Skriker något om "aldrig i hela livet." Tårarna sprutar och hon smäller i dörren. Man undrar, börjar tonåren redan vid fyra?

Hon kommer ut och kräver att i alla fall få ta med sig nallen. Börjar störtgråta när hennes far bestämmer sig för att vara konsekvent och därför säger nej. Springer återigen in på sitt rum. Lillasyster blir rädd och skriker hon med. Pappan tänker att han ska göra en deal och ändå tillåta nallen, man måste ju ändå komma i tid till jobbet... Han går till rummet och möts av slag. Hon slåss. Det blir ingen deal. Det blir mer bråk.

Till slut är konflikten löst, de är sams igen och dealen blir att nalle får åka i pappas bil idag. Inte följa med in på förskolan.

Godmorgon!

5 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Låter som hos oss det där... Bara det att jag inte längre kan somna om, spelar ingen roll hur trött jag är. Otroligt irriterande.

Och deals om vad som som ska med och inte är mycket vanligt förekommande här med. Kör också ofta på den där om åka med i bilen ;-)!

Pernilla sa...

Man undrar ju hur de orkar!!!

Anonym sa...

Så att åka med i bilen är vanligt förekommande för leksaker, jag som trodde vi var de enda :-D

Pernilla sa...

Jag vet, det trodde jag med. Maken brukar ha dockor sittandes med bälte i bilen hela dagen. Man kan ju undra vad folk som ser undrar...?

P-lina sa...

Känner igen det där.... M klagar på att jag har så mycket skit i bilen. Dah...vem är det som lämnar på morgonen. För att undvika konflikter så säger jag alltid ja till allt möjligt som sen får stanna i bilen. Det brukar tyvärr ligga kvar i baksätet några veckor.

Burkar ta ut det i högar sen hahaha