onsdag 9 juli 2008

Sorgligt

Nu är den slut. Åse.
Fan att jag läser så fort!

Kan konstatera att Rudberg har gjort det igen. Hon fångar mig och får mig indragen i de olika karaktärernas liv.

Man sugs in och önskar att man var en sån där rik typ med coolt umgänge. Eller galet umgänge. Eller, kanske att man bara hade ett umgänge? Och att man kanske hade lite mer pengar och lite snyggare boende och lite fler designerkläder och väskor. Fast jag inte ens är intresserad av designerkläder och väskor så vill jag också nonchalant kasta ner lite weekendkläder i en Hermèsväska och ge mig av. Kanske har det mer med uttröttad mammasyndrom än önskan efter designergrejer att göra?

En sak jag verkligen gillar med Denises böcker är hur duktig hon är på att få in information om tidigare karaktärer. Man får alltid en update om vad de pysslar med sedan sist och när man läser känner man sig lite VIP-för att man minsann vet vem Jenny och Laura är. I den här boken var det väldigt många sådana updates. Det får mig att gissa att nästa bok inte alls kommer att handla om någon av dem...?

Jag minns när min vän M rekommenderade mig "Jenny S". Jag läste på baksidan och tyckte inte alls att det lät speciellt spännande. Tyckte mest det lät töntigt och blev inte alls intresserad. Men M och jag har nästan alltid samma smak när det gäller böcker. Så jag chansade. Och läste min första Rudberg. Och fastnade.

Så Denise! När kommer nästa?!!!
Jag har redan abstinens. Jag får kanske slå till på ungdomsböckerna så länge...

2 kommentarer:

www.malinrocaahlgren.com sa...

precis sadär känner jag med när det gäller hennes böcker. kunde inte sagt det bättre själv. längtar tills jag far tag pa den..

Pernilla sa...

En nackdel med att bo i Spanien alltså... :)