tisdag 2 december 2008

Barnsäkerhetstest

Stör mig på allt idag. Jag skulle just gå och sova men råkade hamna på Allt om Barn och ett barnsäkerhetstest.

Så jag klickade i svar på tio frågor och fick "7 av 10, godkänt men du kan bli bättre.".

Eftersom jag gärna ville veta vad jag gjorde fel på tittade jag uppmärksamt på skärmen men fick bara upp "Såhär har andra svarat". Om 97% har svarat en sak betyder ju inte det automatiskt att det är rätt. Pedagogen i mig blir skitirriterad och fräser lite till (redan upparbetat irriterad tack vare Telesnor tidigare ikväll). Så stänger jag testet och kommer till början. "Om du vill veta svaret kan du läsa facit här". Tjena. Varför inte ha facit direkt, så man ser var man gjorde fel.

Nu går tjurpuppan och sover. Imorgon är en ny härlig dag med nya motgångar.

6 kommentarer:

Jennica... sa...

Hej Pernilla,

Har inte kommenterat på ett tag, men läser varje dag. Det verkar som om vi båda två är inne i en ganska tråkig period just nu. Man känner inte så mycket energi precis... Har inte råkat ut för något så konkret som du, men ibland blir jag bara så trött på allt. Om du har läst mitt senaste inlägg, så vet du vad jag pratar om. Men det är det här med "ekorrhjul", det är så himla mycket hela tiden....och när jag läser dina inlägg som visserligen inte handlar om precis samma sak, så känner jag igen mig i irritationen, hopplösheten och den låga energin.

Men det är tur att vi har våra barn som livar upp livet! Hon är duktig på att stava din tjej!! :)Min 8-åring har precis bestämt sig för att hon tar mammaledigheten, hon ska sköta bebisen och eftersom hon redan är så duktig så tänkte hon hoppa över 3:an till hösten! Men jag fick gärna gå i hennes ställe om jag vill, "du kan ju behöva träna lite matte mamma"! :)

KRAM!!

Catharina sa...

Jag fick också 7 av 10 och hann irritera mig på samma sak som du, men hade faktiskt sett innan att det var facit på en annan sida (men hunnit glömma). Jag tycker det var konstigt att stol var inblandat i fallolyckorna när det tjatas så man får hål i öronen om skötbord och fall från dem...

Jag känner mig lite som en Pernilla idag (trots att jag inte känner dig), jag ska nämligen ha mamma-och-bebis-lunch här idag, och köttfärssåsen var klar klockan 10 (!) och nu står kladdkakan i ugnen :-) Planning is everything!

Pernilla sa...

Jennica, förstår precis. Ibland är det inte roligt. Men jag tror att det blir bättre. För oss båda. KRAM till dig. Vad gulligt att du "slipper" ta mammaledigheten och får gå i skolan istället... :)

Catharina - God, you do know me! ;) Hoppas du får en mysig dag! Saknar det med att vara mammaledig, de där dagarna med trevligt sällskap och långa promenader och goda luncher. Det var tider! Gillar din nya blogg, vilken kul grej! Ska länka härifrån så fort jag orkar dona... :)

Själv gav jag upp att kolla i facit då de inte angav frågorna, man ska själv komma ihåg alla frågor och alternativ. Icke pedagogiskt. Värdelöst till och med. Trodde också på skötbord av samma anledning som du men funderade på stol...

Catharina sa...

Haha, skrev jag att "det tjatas hål i öronen", suck jag kan inga uttryck längre... Det heter väl "tjata hål i huvet" eller "tills öronen skaver (eller faller av?)"...

Kul att du gillade bloggen, jag är så stolt att vara med men har ännu inte bidragit med något inlägg.

Torkel sa...

Jag vet inte vem du är, men klickade mig hit från test-sidan.

Ville bara säga att jag håller med om att testet var skit på grund av avsaknaden av facit. Jag störde mig på "avståndet mellan babyskydd och instrumentpanel". Vadå avstånd, tänker jag. Om man har babyskydd, och ingen airbag ska väl barnstolen ligga dikt an mot panelen står det väl på vårt skydd trodde jag?

Och nu när jag ändå är här kan jag väl tillägga ett litet uppmuntringens ord eftersom du tydligen är nedstämd:

Ryck upp dig! Man lever bara en gång och i människans existensiella ensamhet är det faktiskt omöjligt att veta vad som egentligen är meningen med allting. En logisk slutsats kan vara att försöka ha det så bra som möjligt.

Pernilla sa...

Torkel, PRECIS vad jag också tänkte om avståndet. Ett komplett värdelöst test. Verkligen! Och tack för de insiktsfulla orden. Jag brukar försöka tänka så nästan jämt. Idag känns det bättre. Just nu iaf. :)