måndag 8 december 2008

Jobbproblem

Jag har blivit erbjuden ett av jobben jag har sökt. Jag borde ju bli glad men det är fel jobb såklart.

Det andra jobbet har inte hört av sig fast de skulle bestämma sig så fort. I fredags när jag ringde upp hade de just gjort klart referenstagningen och de står och väger mellan mig och en nyexad brutta. Jag undrar ju i mitt stilla sinne varför de ens behöver fundera... Jag kostar mer pengar, det är min enda nackdel... (Usch vad det låter men de sa själva att vi är sååå bra och har sååå bra referenser båda två). Jag är säker på att de idag har ringt henne och erbjudit henne tjänsten och att hon nu har betänketid. Imorgon ringer de och tackar nej till mig. Om hon tackar ja förstås.

Jobbet jag har erbjudits idag känns helt fel. Flera nackdelar och den enda fördelen är: Det är ett jobb. Jag har begärt betänketid till imorgon.

Hittade två andra jobb jag kan söka, idag på ams.se.

Så... Ska man ha is i magen och tacka nej? Det är bara ett vikariat på en termin och på endast 60%. Dessutom vill de ge mig 1000 kronor mindre i lön än vad jag har begärt. (Begärde bara den lön jag hade på min senaste lärartjänst så jag har inte på något sätt tagit i). Lite jobbigt om jag inte kan få ett enda annat jobb och hade chans att ändå få 60% lön...

Nähä. Jag behöver att någon god fé ringer och erbjuder mig ett tiptoppjobb så jag inte behöver fundera. ;)

6 kommentarer:

FRIDA sa...

Hej!

Jag tycker att du ska ringa till den skolan där du helst vill jobba och säga:

Jag har blivit erbjuden en annan tjänst, men jag vill hellre jobba hos er. Jag måste svara innan kl. X idag och jag kan inte tacka nej till det andra jobbet om jag inte har ett bättre alternativ.

Så gjorde jag när jag fick mitt nuvarande jobb och det gick ju finfint.

Lycka till. Hoppas det löser sig!

Kram Frida

Pernilla sa...

Hej Frida, tack. Så har jag tänkt att jag ska göra imorgon. Problemet är ju bara att jag tror att de har gett det jobbet till min "konkurrent"... Så det jag tänker är: Om jag inte får det jag helst vill ha, kan jag ändå tacka nej till det jag inte vill ha och hoppas på att det dyker upp ngt annat? Pust.

Unknown sa...

Håller med Frida. Och håller tummarna!

MonasUniversum sa...

Is i magen.

Säger jag.

Anonym sa...

Jag som har tillsvidaretjänst och 100 procent har ju inte mage att säga ha is i magen... Men du får väl avvakta...Kram Anna

Pernilla sa...

Ja du Anna. Tänk att jag också hade det nyss. Som jag sa upp. Fan. :(

Is säger du Mona. Ja. Det känns så. Fast ändå inte.

Tant Brun. Håll! Tack.