tisdag 16 december 2008

Din film?

Min syster jobbar ju med film. Häromdagen samåkte hon med andra filmarbetare från Göteborg till Stockholm. De erkände för varandra vilka deras riktiga favoritfilmer är. Jag ska inte avslöja dem här men det är inte så djupt som man kanske kan förvänta sig av folk som lever, andas och skapar film.

Nu börjar
Titanic på TV3. Det är en av mina filmer. Jag älskade Titanic, hade tur att vara i U.S.A. när den nyss hade haft premiär så jag slapp vänta ända tills den kom hem till Sverige. Det jag gillar mest med filmen är att de har kopierat allt i detalj. Jag har alltid haft ett stort intresse för Titanic, som liten bokmal hittade jag ner till bibliotekets tidningsarkiv i källaren och läste om förlisningen i äkta tidningar från 1912. Bara det var mäktigt. (I'm a nerd).

Boken "
I died on the Titanic" kombinerar två saker som fascinerar mig. Titanic och reinkarnation. Eftersom min födelsedag är den 14 april och Titanic förliste den 15 april så har jag minsann klart för mig hur mina intressen hänger ihop... I must have died on the Titanic.

Nu är det Kate och Leo ikväll! Så länge jag orkar...

Så vilken är din film? Min andra är
Pretty Woman.

6 kommentarer:

Ett skrivande lantliv sa...

Jag kan bara hålla med... det är verkligen min film också. Jag såg den tre gånger på bio bara, den är så otroligt romantisk samtidigt som den naturligtvis är en bit fruktansvärd historia. Men dom är ju såååå söta ihop, Kate och Leo
:-)

Ha en fortsatt trevlig filmkväll, fast hon har börjat sjunka nu, Titanic. Det är så mysigt fram tills tragedin börjar.

/Victoria

Pernilla sa...

Ja, de är verkligen söta. Och det är surt att han dör - de hade fått ett underbart liv ihop! Jag ger upp nu när de har arresterat Leo. Jag orkar inte med den där timmen när båten sjunker. (Speciellt inte på TV3 där en film tar dubbelt så lång tid som i vanliga fall)...

Det är ju som sagt så mysigt innan tragedin börjar. :)

Sara sa...

Få se nu, min film måste vara Sound of music, och Pretty Woman. Sagan om ringen älskar jag också, fast kanske mest böckerna. Ungefär så tror jag, med risk för att jag glömt någon väldigt viktig.

Som Morrhår och ärtor t.ex. :)

Anonym sa...

Stolthet och fördom, TV-serien.
Och Titanic.

Sen är jag en Bond-fantast...gärna riktigt gamla Bond-filmer med Sean Connery...

sandyekman sa...

Dirty Dancing naturligtvis!
Jag är ju danstjej.
Sen gillar jag Schindlers List men jag får sån himla huvudvärk av den eftersom jag alltid gråter så hiskeligt mycket. Men den är otroligt vacker och gripande.
Jag gillar även animerade filmer när det är lite vuxenhumor fast filmen egentligen är för barn. Det här kommer väl antagligen försvinna när jag får egna barn som ska se filmen en miljon ggr på svenska..

Anonym sa...

Peter´s friends.
Älskar också Stolthet o fördom, och precis som Ulrica ska det vara BBC´s tv-serie. Såg filmen som gjordes för nåt år sedan och kunde inte uthärda mer än 5 minuter, sen stängde jag av den.