onsdag 31 december 2008

Ett konstigt år

2008 inleddes med att jag fortfarande var föräldraledig. Jag visste dock att jag skulle sluta med det senast i augusti. Jag pluggade olika distanskurser för jag hade tänkt mig att prova på att inte vara lärare längre. Sökte några jobb. Fick ett som verkade jättekul. Firade med bok och skumpa.

Parallellt med detta bestämde vi oss för att köpa tomten vi hade sneglat på ett bra tag. Kom överens med säljarna och bestämde oss för vilket hus och vilket husföretag vi skulle ha.

På våren åkte vi till Spanien för återträff med mina gamla studiekamrater. Ja, vi gick ju i skola men kanske var det inte studiekamrater vi var. En underbar resa.

Sommaren gick. Jag började på gamla jobbet (uppsägningstid och nya ville inte ha mig förrän i oktober). Hittade en ersättare och slutade lite tidigare. Tänkte skriva bok under mina tre lediga veckor. Barnen blev sjuka. Skrev i alla fall 12 064 ord. Alltid något.

I slutet av sommaren sålde vi även vårt lilla plutthus. Vi klarade oss innan dippen kom. PUH.

Åkte på bokmässan för första gången i mitt liv. Det var riktigt roligt så det gör jag nog igen!

Började på nya jobbet. Och satt där. Fanns nästan inget att göra och det som fanns kastade jag mig över. Försökte se fördelarna med träningsmöjligheter på arbetstid och trevliga kollegor men tyckte att det där med kontorstider kanske inte var min grej ändå. När Stora E undrade när vi skulle ha höstlov gjorde det ont i mitt hjärta.

Under samma period var det hektiskt med byggprojektet. Tomten skulle tillträdas.
Pantbrev var borta. Det skulle bestämmas kök, det skulle bestämmas vilken slags garderob och allt vad det nu var. Bygglov skulle fås och det var en nervös väntan.

Efter åtta veckor på nya jobbet blev nya jobbet gamla jobbet.
Jag blev uppsagd. Försökte se det positivt - jag gillade ju ändå inte arbetstiderna... Tänkte att jag får ju ändå en månad ledigt med lön. Jag kan organisera flytt och skriva bok. Sökte nya jobb och riktade in mig på lärarjobb igen.

Så blev barnen sjuka. Två omgångar vattkoppor. Två födelsedagar. Två luciafiranden. Ingen organisation på flytten (var lycklig om jag lyckades organisera lunch, mellis och middag mellan sov- och hämttider). Verkligen ingen bok skriven. Knappt blogg heller. Efter fyra intervjuer och tre erbjudanden så hade jag i alla fall ett nytt jobb.

Ja ja. Nu är året slut. Det var ett händelserikt år. Några av händelserna hade jag gärna sluppit.

Under 2009 flyttar vi från vårt lilla lilla hus och in i vårt stora nya hus. Med liten mellanlandning hos min pappa... Vi hoppas på mer tur med jobben och att vi båda får behålla dem. Det lär vi behöva...

GOTT NYTT ÅR! Ha en riktigt trevlig nyårsafton! Det ska vi ha med goda vänner och god mat och dryck.

6 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Klockan 04.04?!! Hade du inget roligare för dig?

Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år, det var extra roligt att vi träffades i verkligheten, trots att jag höll på att bajsa på mig av nervositet.

Vi hörs nästa år bruden!

Pernilla sa...

He he. Schemalagt. Och jag gillar jämna nummer. 04.04 sov jag sött. :)

Nervositet? Av att träffa mig?! MOHAHAHAHA.

Kram och gott nytt år! Hoppas maken frisknar till lagom till skumpan.

Vimsingen sa...

Oj låter som ett händelserikt år Både med och motgångar. Gott nytt är och låt 2009 bli fantastiskt.
/Vimsingen

Vimsingen sa...

Oj låter som ett händelserikt år Både med och motgångar. Gott nytt är och låt 2009 bli fantastiskt.
/Vimsingen

Bendel sa...

Gott Nytt År Pernilla!

m family goes västerut sa...

Hej hej, nästa år ska väl vi se till att ses IRL.
Kram på dig!
Linda