måndag 1 december 2008

Varning för deltid!

Jag är ju ingen vän av deltidsarbete då jag anser att det här drabbar oss kvinnor i förlängningen OCH jag tycker att arbetstiderna egentligen borde anpassas till verkligheten, inte verkligheten till arbetet. Men dit har vi ju långt.

Idag ringde jag till a-kassan för att kolla upp hur man gör när man blir arbetslös. Risken finns ju att jag är utan jobb i januari. Inte min plan men risken är onekligen hög eftersom jag är uppsagd...

Fick då veta att jag kommer att få problem med min ersättning (i alla fall uträkningen av den) då jag har varit föräldraledig och under vissa perioder fått lön från skolan. Det räknas som att jag har jobbat och då får man inte räkna bort dessa månader. Alla lärare har ju rätt att få ut lön under vissa lov, detta är oftast injobbat och borde ju egentligen ses som intjänad semester. Istället ser a-kassan på det som att vi har jobbat. Och det ställer tydligen till det.

Jag fattade egentligen inte alla turer men det jag förstår är att:

1) Om du blir arbetslös är det bäst för dig om du inte har jobbat deltid.
2) Familjer som väljer att jobba några dagar var för att alla i familjen ska må bra, de får det absolut sämst vid arbetslöshet.
3) Jag ska ha ett nytt jobb. FORT.

2 kommentarer:

Perny sa...

Ja det känns som om dom biter sig i foten lite då och då när det gäller att försöka få hem männen men samtidigt krånglar till det så det inte funkar.

Hoppas verkligen att du får ett jobb så snart som möjligt, verkligen tråkigt att inte veta hur framtiden ser ut. Jag själv blir på sätt och vis arbetslös i januari jag med då jag tar examen då och inte har nån som helst aning om vad framtiden bär i sitt sköte, eller vad tusan jag vill jobba med.

Lycka till och jag håller tummarna för dig.

Pernilla sa...

Perny, tack. Håller tummarna för dig också!!! Visst är det svårt att veta VAD man vill göra...!!!

Och jag instämmer - det är inte helt smart upplagt det där systemet alltid... :)