måndag 29 december 2008

Namnlekar?

Idag har maken och jag bröllopsdag. Förra året firade vi med hotellövernattning och skumpa men i år ligger vi lite lågt. Vi har ju annat att göra. Typ packa saker och organisera flytten.

Och just nu firar jag bröllopsdagen med att jobba. Jag börjar jobba mitt i vår flytt så jag måste planera upp de första två veckorna känner jag. Så att jag kan släppa det och fokusera på flytten.

Jag har kollat igenom mina tre lådor med material som jag har samlat på mig genom åren och jag är grymt cool. Jag har världens ordning och precis det jag tänkte sysselsätta "mina" (märkligt när man inte ens har träffat dem än) sjuor med de första veckorna, hittade jag. Det är en bok som vi ska lyssna på, med massor av olika övningar etc som jag har gjort förut. Jag är väldigt nöjd med mig själv att jag har samlat allt i en prydlig mapp, kapitel för kapitel. Det är bara att trycka på play. Om den nya skolan har CD-spelare vill säga. Annars får vi improvisera...

Boken heter Letters from the Inside och är skriven av John Marsden. En mycket bra ungdomsbok! Jag har en version som UR har omarbetat, för flera år sedan.

Men innan vi börjar med riktiga saker måste jag ju lära känna de här eleverna. Jag vet att ni är några lärare som hänger här och nu behöver jag er hjälp. Vilken är er bästa namnlek?! Jag har googlat lite men behöver fler tips! Please?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Namnlekar är ju viktigt. Eleverna känner säkert redan varandra redan så du kan göra ett litet tillägg. Uppgiften är att associera sitt namn med något positivt som dessutom börjar på samma bokstav som sitt namn. Typ Lyckliga Lotta. Nästa person upprepar Lyckliga Lotta och säger sedan sitt eget t.ex. Påhittiga Pernilla (brukar oftast bli beskrivande ord och då kan ju svenskläraren prata lite om det också ;) och så fortsätter det. Jobbigt för den som sitter sist i ringen. (Ring tycker jag är viktigt så att alla kan se varandra)

Lycka till och grattis på bröllopsdagen!

/ Lotta Liljegren

Pernilla sa...

Tack fina Lotta! Den där tycker jag är bra, har kört med den förut vet jag. ´Fast då var det typ Jag heter Pernilla och jag gillar popcorn... ;) Fast det gör jag inte ens. Eller, jo. FAst jag väljer aldrig popcorn över godis.

Fan. Nu tror jag att jag har druckit för mkt vin med min make så jag börjar babbla. jag tror detta får vara nog för mig idag. ;)

MonasUniversum sa...

Ha ha ha ha, sorry, men den kommentaren var exakt vad jag behövde. Strax innan han däckade så berättade han att han, för en gång skull, gjort en osedvanligt dum jävla affär. Som hittills kostat oss drygt 400'.

Tror du jag är lack, eller?!!

Så jag hoppas han spyr ut de mindre bra delarna i hjärnan.

Gaaah.

Chrissan sa...

Grattis på bröllopsdagen.
Och grattis till nya jobbet! Lycka till!

Chrissan sa...

Grattis på bröllopsdagen.
Och grattis till nya jobbet! Lycka till!

annannadesign sa...

Grattis!

Har inga roliga namnlekar att komma med, eller jag har en i "bakhuvudet" men kommer inte på den. Återkommer kanske... Kul att du saknat mig;)

Kram!

Pernilla sa...

Chrissan och A-K, tack!
Mona, hur är läget idag då? Lackare?

FRIDA sa...

Hej!

Jag har funderat och funderat på bra namnlekar men kan inte komma på något just nu. Däremot kan jag några bra lära-känna-varandra-lekar.

1. Ge eleverna uppgifter som att de ska ordna hela klassen i ett led efter (saker som längd, skostorlek, antal syskon, födelseort i alfabetisk ordning osv). Är de för många kan de vara i mindre grupper och tävla mot varandra (och blir de för högljudda får de inte lov att tala med varandra, bara signalera med händerna).

2. Låt eleverna stå i ring och räkna till 10. Händerna ska vara på ryggen och man får inte på något sätt signalera till varandra. En person ska säga "1", någon annan "2" osv. Pratar 2 personer samtidigt börjar man om från början och man får inte räkna i den ordning man står (dvs att man bara går runt i ringen).

Båda de här övningarna är kanon och kan varieras på flera olika sätt.


Lycka till!

Kram Frida