måndag 15 december 2008

Jobbsmart, klimatsmart och barnsmart!

Jag har under helgen kontemplerat lite. Jag känner att jag gjorde ett bra val av jobbställe. (Jag hoppas nu att rektorn inte blåser mig och att vi verkligen skriver på den här veckan... Hu, hemska tanke!)

Genom att välja den här arbetsplatsen får jag 5 kilometer till jobbet bilvägen, istället för 30 som det är till det andra jobbet. Om man räknar tio kronor per liter bensin och att bilen drar en liter per mil så betyder detta att jag varje dag tjänar 50 kronor på att jobba nära hemmet. I min plånbok blir det 50 kronor mer om dagen än om jag hade valt jobbet längre bort. Det blir 1100 kronor i skillnad per månad. Och tänk vad klimatet och världen tjänar på det! Och om jag lyckas motivera mig till att cykla till och från jobbet så tjänar både jag och klimatet ännu mer. I tid blir det också en vinst, en timmes mindre åkande per dag! Tid som jag får med mina barn.

Nu hoppas jag bara att jobbet blir bra också... :)

3 kommentarer:

MonasUniversum sa...

....jag har 1 km, MAX, till jobbet...och åker bil...ska börja gå....vilken dag som helst...

annannadesign sa...

Du är smart du! Jag har skyllt på dagishämtningar i alla år; det är så stressande att åka kommunalt. Nu har jag inga dagisban längre. Och bilen rullar fortfarande till jobbet...

Pernilla sa...

MOna! Va fan! Ska jag komma och punktera din bil eller? ;)En kilometer är ju verkligen ingenting... Men jag vet. Man blir lite lat...

A-K.... He he. Förstår dig. Det är ju skönast med bil. Som tur är är det jättebökigt att åka kommunalt till mitt nya jobb. Det blir bil/cykel.