måndag 27 april 2009

Dagens moralpredikan

Om en familj som lämnade sitt första barn sovandes hemma när nummer två skulle födas skriver NetWorking idag. Hur tänker man? Jag blir upprörd. Finns inte på min karta. Man lämnar inte små barn hemma själva, varken för kort eller lång stund. Och definitivt inte för att åka till sjukhus och föda barn. Tycker jag. Vad tycker du?

7 kommentarer:

Isa sa...

Under inga omständigheter lämnar man ett sovande barn ensam! Hände det i Sverige? Hur gammalt var barnet( inte för att det gör saken mindre upprörande, undrade bara..)? Var har du läst/hört det?

Puh, man blir mörkrädd för mindre..

Anonym sa...

Gode Gud, vad tänkte de på?!?

Pernilla sa...

Isa, jag länkade men det var nog lite otydligt. Visst är det hemskt! Två var barnet och de räknade med att han skulle sova precis som vanligt och inte vakna förrän klockan 7...

tur att man är bortskämd med barn som vaknar lite då och då så att man aldrig ens skulle komma på tanken... ;)

Mia, Businessmorsan sa...

Vansinne! Hur tänker de??? Tänk om barnet vaknar o gör illa sig... Min yngsta har t ex trillat ur sängen i sömnen några ggr. Och barnet kan kaskadkräkas utan förvarning (har nyligen haft vinterkräksjukan i familjen). Och så det kanske vanligaste - att barnet drömmer mardrömmar o behöver tröstas.

Hur tänker de?

Får vem som helst bli förälder, egentligen? Man kanske borde få ta licens först...??

m family goes västerut sa...

Jag tycker inte om att jag inte hann ringa dig, nu ar jag back in US igen. Kram!

Pernilla sa...

Licens skulle vara fint. Det tänker jag ofta. Och slår mig för bröstet för att jag är sååå perfekt. Men lämna sovande barn skulle jag aldrig göra. Aldrig.

Linda. Ingen fara. Det är intensivt att vara hemma, vi hörs nästa gång! Kram!

Anonym sa...

Jag tycker att barnen borde omhändertas. Vilka ego-människor! Tänk om tvååringen skulle ha vaknat och börjat leta efter mamma och pappa, och gått ut i sin lilla pyjamas och letat och...nä, fy, jag vill inte ens tänka på det. Så orättvist att somliga får, inte ett, utan TVÅ barn som dom kan behandla som skräp. Och andra, som i alla fall skulle orka ordna barnvakt, får inga alls.