onsdag 27 januari 2010

Att vika tvätt mitt i världen

Ni som har hängt här ett bra tag vet ju att jag köpte en webbradio i våras.
Förutom att det är lite bökigt att söka kanaler så älskar jag den. Hela världen finns några rattningar bort. (Ja, man vrider - inte trycker).

Hela julen har jag till exempel varit i Melbourne, Australien när jag har vikt min tvätt. Jag kan säga att det var en rätt lustig känsla att stå mitt i svinkalla juliga Sverige och höra om hur de firade jul på stranden och att vissa blommor just då blommade för fullt. Att höra lokal reklam gör att man nästan tror att man är där. Fast jag aldrig har varit i Melbourne trodde jag att jag bara kunde svänga iväg och köpa "Christmas ham" runt kvarteret för väldigt få dollar.

Jag hade svårt att slita mig från den här stationen i Melbourne, den var så sympatisk. Det var en kanal med väldigt lite musik och mycket prat, många intressanta diskussioner mellan programledare och lyssnare. I ett program pratade de om sjukvården och då fick jag höra det svenska lånordet "ombudsman" uttalas på engelska. Coolt. Det är också coolt att vi har gett världen ett sådant ord tycker jag.

Efter tre veckor med Melbourne så tvingade jag mig att slita mig. Avvänjde mig lite försiktigt och rattade in någon annan kanal i Melbourne men den kändes inte lika bra. Så nu har jag skruvat igen.

Nu har jag hamnat i USA. (När jag köpte radion var jag bara i Spanien men just nu känner jag mer för engelsk input).

Och nu kommer jag till saken. (Blir nog aldrig någon professionell skribent av mig, kan ju aldrig knyta ihop).

Jag har hamnat i Phoenix, Arizona. Där har jag varit flera gånger eftersom en del av min amerikanska familj bodde där ett tag. (Inte riktig familj, jag var utbytesstudent där för hundra år sedan).

Och nu. Nu kommer jag till saken. Grattis om du fortfarande läser.

Just nu håller en kvinna i Phoenix, Arizona, USA på och föder ett barn mitt i trafiken. Hur coolt är inte det? De ber bilarna att de ska ge plats för ambulansen som är på väg för att hjälpa till.

Mitt i min tvätt föder en kvinna barn i sin bil.

1 kommentarer:

Fröken Film sa...

Ahh.... RYSNINGEN! Så bra! Och det kommer visst att bli en författare av dig: du vet då hur man bygger upp spänningen!