torsdag 28 januari 2010

Gäsp och suck

Det blev helt klart värre än befarat.

För det första. Jag gick inte och la mig så tidigt som jag var på väg att göra. Jag fastnade på Facebook. Självklart. Tänk om jag hade lagt de där 50 minutrarna på boken istället!

För det andra. Jag kunde inte somna. Min säng var för stor, för kall och för tom. Han saknades helt enkelt. Och min hjärna var på högvarv.

Vid 01 somnade jag.

02:14. MAAAAMAAAAA!!! Upprepades cirka tre gånger innan jag hade klivit upp ur sängen och klättrat upp för de två trapporna. Lilla E ledsen, hade ont i foten.

Det där händer med jämna mellanrum, hon har ont i benet på natten. Det hade Stora också, även deras far. Vi har diagnostiserat det som växtvärk. Brukar gå över med lite handpåläggning och om man får sova hos mamma och pappa.

Bar ner barnet som fick mig att börja se reklamskyltar för bufféer "all you can eat" framför mig. Fast jag menade nog "all you can carry". Det var gosedjur. En masse.

Så började jag massera. Det var foten, inte benet, som gjorde ont. Konstigt tänkte jag. Jag gled in i dvala och somnade till. Då skrek hon. Hon hade ont. Jag måste massera. Sådär höll vi på. Sedan somnade hon äntligen. Jag med.

03:05. Igång igen. Gråt. Massage. Ingen sömn.

04:15. Jag bestämde mig för att gå och värma en vetekudde. (Heter det det?) Lilla hade inte tålamod att vänta på sin mor i två minuter så hon började gråta. Då vaknade självklart Stora fast hon sov två trappor upp.

04:20. Jag och mina två prinsessor i sängen. Jag klappade om båda och sa att nu måste vi sova, annars kan vi inte gå till Junibacken idag. (Jag har tagit ledigt och det är det som är planen). Jag försökte lansera begreppet sovmorgon.
"Sovmorgon? Det tog prinsipessan" Sa lilla och refererade till "När Prinsessor vaknar på natten" som vi av någon anledning läser mycket här.

Ingen somnade. Vid 5 trodde jag att Lilla hade somnat. Stora var pigg, hon hade ju ändå sovit från 19-04, det klart att det räcker... Viskande erbjöd jag Stora att få se på film. Hon var på. Och det var då det visade sig att Lilla inte sov. På något sätt lyckades jag dock smuggla upp Stora och sätta på film på väldigt låg volym.

Lilla och jag skulle sova. Lilla hade ont. Hon somnade inte. Jag somnade inte.

6:20 gick vi upp.

GODMORGON!!! En inte alltför vild gissning är att vi tar det väldigt lugnt idag och somnar tidigt. Och en jädra tur att jag hade tagit ledigt idag!!!

3 kommentarer:

Simona sa...

Darling, jag petar i mina ungar alvedon när de har växtvärk, funkar både på riktigt och som placebo. En gång när min dotter hade väldigt väldigt ont gav vi henne en kvarts postafen vid sänggående. Det är svårt att sova om man har ont.

God morgon!

Pernilla sa...

Det brukar vi också göra men jag orkade inte inatt. För ibland blir de pigga av alvedon. Men jag lovar att det serveras alvedon ikväll. :)

Isa sa...

Vilken pärs!! Här har barnen klarat sig ganska bra från växtvärk men sonen, som växer så det knakar, har haft perioder med "ont i benen". Vi har kört med Alvedon, som har hjälpt riktigt bra.

Hoppas att ni får en skapligt bra dag ändå, trots allt. Och att ni inte är insnöade..