torsdag 7 januari 2010

Nätter

Det var en gång en mamma och en pappa som var duktiga och gick och la sig i tid, dagen innan jobb och skola skulle dra igång igen. De kände sig mycket nöjda när de släckte lampan och la sina huvuden på kuddarna. Godnatt godnatt.

Just som ögonen hade fallit ihop och kroppen hade börjat ligga djupt i sängen hördes ett rop. "PAPPA!!!!" Mamman gick raskt upp eftersom hon visste att pappan oftast gick upp.

Det stora barnet var rädd. Sedan julkalendern drog igång den 1 december 2009 har hon varit rädd. Varje natt vaknar hon minst 2, gärna 3 eller 4 gånger. Så även inatt.

När alla hade somnat om tog det någon timme eller två, så var det igång igen. Och när alla hade somnat om så tog det en timme, eller två, igen. Klockan 5 kom Stora till mamman och pappans säng och där låg de alla tre och trängdes.

När klockan slog 6 hade mamman just somnat om. Då skrek Lilla hjärtskärande. Mamman sprang upp och hämtade. Då låg de i mamman och pappans säng alla fyra och kunde definitivt inte somna om. Och det var väl tur det eftersom klockan ringde 15 minuter senare.

Välkommen till en ny termin. Jag ser fram emot att få arbeta med endast tre timmars sömn i bagaget. Livet är underbart. Nu ska jag ut och skotta fram bilen.

5 kommentarer:

Robert W sa...

Vi valde den hårda linjen. Inga barn i sängen på natten, utom någon gång när de var bebisar. Kom det någon tassande klockan fyra, så var det marsch tillbaka till sängen. Väckt blev jag på nätterna (frugan sov...) men några barn i sängen vill jag inte ha, för då kan jag inte sova!

Blev sexåringen rädd av julkalendern? Jag tyckte inte den var så otäck. (Fast jag är ju inte sex år förstås...) Då var det värre med de där dieselråttorna för några år sedan. Då bestämde jag och barnen tillsammans efter ett antal avsnitt att den serien tittar vi inte på.

ulrica sa...

Tom min 6-åring som typ aldrig blir rädd för TV blev skrämd av årets kalender. Fast inte förrän snälla hustomten drog av luvan/ansiktet och blev superskurken.

Hur man lär sig att allt inte är som det ser ut ;-)

Jennica... sa...

Jag lider med dig. Är själv inne i snurren med dålig/obefintlig nattsömn, det är tortyr! Håller tummarna för att du får en ok dag i alla fall! Kram!

Z sa...

Stackare! Men nu är julkalendern över och det är typ 330 dagar kvar till nästa. eller nåt... ;-)

Pernilla sa...

Robert, så har vi också i vanliga fall men när en sexåring skriker hysteriskt gör man vad som helst för att få lugn och ro i huset, framförallt för att hon inte ska väcka lillasyster som har stort sömnbehov...

U, varför kan inte min E också förstå att det inte var farligt? Kanske får din ta ett snack med min...

Jennica, lider med dig!!!

Z, ja. Undrar hur länge hon kan komma ihåg bara... Hon har sjukt bra minne tyvärr.