fredag 15 januari 2010

För sju år sedan

Var jag nygift. Jag var nygift och en sak ledde till en annan och vips var jag gravid. Verkligen vips.

Efter någon vecka eller två på rosa moln började det. Jag blev bästa vän med spyhinken. Spyhinken och jag låg i mitt sovrum hela dagarna. Framåt eftermiddagen kunde jag släpa mig till soffan och sätta på tv:n. Men fick byta kanal så fort det blev reklam. Det var bara matreklam hela tiden och mat och illamående går inte ihop. Vissa dagar var så illa att maken fick äta sin middag utomhus. Det var i och för sig april men ändå. Det var nog inte jätteskönt. Han är en bra make.

Någon gång mellan soffan och spyhinken hittade jag till datorn. (You know me). Skrev ett desperat inlägg på forumet Familjeliv. Hur gör man när man bara spyr hela tiden? Och så var det igång. Det var inte bara jag som var en kräkis.

Från den tråden utvecklades en vänskap. Idag har jag en härlig mammagrupp på nätet, vi har vårt eget hörn av internet där vi ses dagligen och stöttar, klagar och bara är. Vi är geografiskt väldigt utspridda nu, flest bor dock i Stockholm. Ibland ses vi ändå.

Ikväll ses vi, i alla fall fem av åtta. Det blir tjejmiddag hemma hos mig och den där braiga maken ska ta med sig barnen hem till sina föräldrar och sova där. Hemma blir det vin, mat och en massa prat.

ÄNTLIGEN FREDAG!

5 kommentarer:

Z sa...

Det låter hemskt fint att ni hitade varandra så pass bra över nätet! Vad roligt! Hoppas ni får det jääteroligt ikväll!

Pernilla sa...

Ja, nätet är bra till mycket. :) Och tack, det blir supertrevligt ikväl - det är jag säker på! :)

Catharina sa...

Åh! Min mammagrupp kom också till på Familjeliv :-) (dock utan kräk) Den blev till lunch och fika en gång i veckan under de första sex månaderna av mammaledigheten. Lovely. Familjeliv har en del bra sidor (och ett gäng tokiga sidor också...)

Pernilla sa...

Ja, det finns en hel del tokiga sidor men man får plocka russinen ur kakan... ;)

Anonym sa...

Ja, tänk vad tighta vi blivit efter såååå mycket skrivande oss emellan under alla dessa år. Tack för en kanonkväll!

Kram M