lördag 22 november 2008

Book delivery

Det var ju tur att jag för över en vecka sedan (känns det som i alla fall) klickade i extra snabb frakt från AdLibris, och betalade extra för det. För igår kom böckerna. Tog längre än jag hade tänkt mig. Oh well.

Öppnade just paketet som jag precis hämtade ut. Tittar på dem, luktar på dem. Drömmer om att läsa dem. NI vet säkert hur jag menar.

Bläddrar lite i Stephen Kings "Att skriva". Råkar läsa det här:

Den gängse regeln på alla skrivarkurser brukar vara "skriv om det du känner till". Vilket låter bra men tänk om du vill skriva om rymdskepp som undersöker andra planeter eller om en man som dödar sin hustru och försöker göra sig av med kroppen med hjälp av en klyvyxa? Hur kan författaren jämka ihop dessa, eller tusen andra fantasifulla idéer med direktivet att skriva om det man känner till?

Så underbart! Det är ju klockrent. Jag har alltid undrat lite över den där regeln, kan man aldrig få bara fantisera? Måste kasta mig över den här boken!


7 kommentarer:

FRIDA sa...

Hej!

Jag har lärt mig att du inte nödvändigtvis måste skriva om sådant du känner till eller har upplevt, utan istället försöker skriva sådant som du ev. skulle kunna uppleva. Miljöer och situationer som känns möjliga. Jag har t.ex. aldrig mördat någon men jag har ibland nästan önskat att jag kunde göra det ;-)!

Kram Frida

Unknown sa...

Ja, visst är det befriande :)

Lallis - liv och leverne sa...

Den boken är jag minsann lite nyfiken på:)
Kram Lallis

Maria sa...

Jag har gått över till att beställa böcker från www.cdon.se så ofta de har titlarna jag söker. De är mycket snabbare än både AdLibris och Bokus.

Pernilla sa...

Maria, tack för tipset. Hade dock en konversation med CDONs så kallade kundtjänst häromdagen. Oh la la. Inte konstigt att de bara kör med mailkonversationer, jag fick prata med en live och hon var inte tränad för saken... Gud! Kanske blir det ett inlägg av det...

Tant Brun, :)

Lallis, jag med! Har inte hunnit börja än... Heh. Jag är inte förvånad.

Frida, det låter vettigt!

MonasUniversum sa...

Jag har nominerat dig. På RIX.

Och du ska inte nominera mig.

För det var inte därför jag sa det.

Pernilla sa...

Vad söt du är Mona. Tack. :)