lördag 15 november 2008

Kan inte, vill inte, har inte lust!

Jenny har lite problem med sitt skrivande just nu. Jag är övertygad om att hon snart löser det, att det lossnar.

Jag känner igen mig. Jag fick just en timmes lugn och ro då maken har tagit Stora E till hennes bollskola och Lilla E till slut gav upp skrikandet och somnade. Jag tänkte utnyttja tiden till att skriva. Men jag är inte i form. Jag är lite anti det mesta just nu. Pga jobbytet som inte riktigt har blivit som jag hade tänkt mig. Jag grubblar så mycket att jag har haft ont i huvudet i över en vecka. Det kommer och går men försvinner aldrig. Jag grubblar och funderar och vet varken ut eller in. Känner mig mest förtvivlad.

Så istället för att skriva har jag nu städat lite i bloggen och läst lite andra bloggar. Det får man inte till någon roman av.

Så Jenny. Jag förstår dig. Ibland fungerar det bara inte men snart så. Vi kommer igen!

6 kommentarer:

FRIDA sa...

Hej Pernilla!

Förstår att det känns jobbigt med "skrivkramp". Det blir så lätt en ond cirkel; man har aldrig tid att skriva och när man väl får tid så måste man skriva och därför går det inte ;-(. Hoppas att det lossnar. En sak som funkade för mig var att skriva en "baksidetext" till boken. Det hjälpte verkligen mig att fokusera på hur jag ville att boken skulle bli och fungerade som motivation. Dessutom hade jag gärna läst en baksidetext eftersom jag är supernyfiken på din bok ;-)! En annan grej som inspirerade mig var att rita framsidan till min färdiga bok. Det kanske låter fånigt, men det blev genast lättare att visualisera målet.

Hoppas att du kommer vidare med ditt skrivande och ge inte upp!

Kram Frida

Anonym sa...

Om det är PF du syftar på så är det "Går inte kan inte vill inte får inte har inte lust..." /Mästerschnitzeleln

Pernilla sa...

Frida, tack - vad du är söt. Just nu är det nog inte skrivandet som är problemet, det är det övriga livet. Jobblivet. Det suger!

Mästerblaha blaha. Du ska få. Later.

Anonym sa...

Det hänger ju ofta ihop. Skrivarlivet och resterande liv. Det går ju upp och ner! Kram Anna

Pernilla sa...

Tack för kram Anna! Det är sant. Kram på dig själv.

Anonym sa...

Åh, jag förstår precis... Vi får peppa varandra! Tråkigt att höra att det inte blivit som du tänkt dig med nya jobbet. Hoppas verkligen det läser sig. Många kramar!