torsdag 6 november 2008

Kejsarens nya kläder

Seriöst. Vilken förälder försöker inte redan idag allt vad hon/han kan för att hålla ner tiderna på förskolan för sitt barn? Vilken förälder pusslar och trixar inte allt vad hon/han kan för att barnen ska få vara lediga så länge som möjligt på sommaren.

Seriöst. Tänk om Inger Koch, som har kommit med ett förslag på kortare dagar på förskolan och längre semester för förskolebarn, hade tänkt igenom sitt förslag lite. Jag är för kortare dagar och längre semester men att komma med ett förslag och säga att "hur det ska fungera, det får varje familj själv tänka ut", det är väl inget bra förslag. Då är det ju som det är nu. Föräldrar som stressar och sliter sitt hår för att minska sitt dåliga samvete över att barnen är långa dagar på förskolan...

Tack Tant Brun för länk till artikeln.

6 kommentarer:

m family goes västerut sa...

Jag bävar för att komma hem till den stressen!!

Unknown sa...

Så lite så :).

När man lägger ett sådant "lysande" förslag då känns det lite hånfullt att be föräldrarna lösa det praktiskt. Räcker det inte med det dåliga samvetet liksom... Och jag har inte ens börjat lämna iväg till dagis än.

Jennica... sa...

Jag blev så himla arg när jag läste detta! Skrev faktiskt själv ett inlägg om det igår. Det är så korkat så det finns inga ord! Hur kan man kalla det för ett förslag?! Det är klart att alla föräldrar vill ha kortare arbetsdagar och längre semester för att göra det bästa för sina barn, det behöver man inte vara politiker för att komma på. Deras jobb är väl att komma på hur man ska lösa sådana situationer?!?! Att komma på behovet - det klarar vi själva!!

Pernilla sa...

Håller helt med er!
Och egentligen är det enkelt. De kan väl bara lagstadga om 6-timmars arbetsdag. Lätt som en plätt. :) Så får alla jobb som behöver folk mer tid jobba i fler skift. Och då får fler jobb. Det borde väl vara bra för både ekonomi, arbetsmarknad och folkhälsa. Hur svårt kan det va? ;)

Pernilla sa...

Och jag skrev en kommentar igår men den verkar vara borta. ????

Världen enligt J. sa...

Hilfe... Ja, folk okynnesanvänder ju dagis, särskilt under lov och semestrar. Not.