onsdag 5 november 2008

Nya tider

Yes!

Nu mumsar Obamas mormor på tårta med
Rosa Parks och Martin Luther King där uppe i sin himmel. Det är jag säker på. Ingen av dem hade nog kunnat förutse detta. Men de hjälpte honom dit. Hoppas de har riktigt riktigt god champagne där uppe också.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, detta kan inte innebära annat än förändringar åt rätt håll. Vi har äntligen fått en världens mäktigaste man som jag känner att jag kan respektera... Kanske ska köpa en tårta jag också.

Pernilla sa...

Men faktiskt. Visst är det en konstig känsla?! Hoppas att det blir så bara. Politiker är ju alltid politiker... ;)

Unknown sa...

Det var precis likadan i England 1997. Efter 18 år med en Tory regering var det äntligen dags för en ny start - en hel ny dag! Den 6e Maj, dagen efter valet, var det fest - vi hade ett nytt land, och nu ska allt blir bara bättre!

Sedan efter ett par veckor tog bort den ny regering gratis Universitet platser, och införde Tuition Fees istället. Samma regeringen som skrev om Clause 4 (kolla på wikipedia) - och sprang efter USA mot Iraq.

Förlåt, men jag kan inte vara lika optimistik! Som en symbolis seger är det ju stor och historisk - utan tvekan. Men som ett steg framåt för USA - vi får ser. I samma val verkar det just nu som California har rostat att förbjuder gay äktenskap.

Pernilla sa...

Men det är SÅ jag ser på det här. Den historiska betydelsen är enorm. I ett land där folk för inte så länge sedan levde enligt segregerade regler är det stort! Sedan när det kommer till politik är det väl som vanligt. Alla regeringar gör saker som vi inte gillar. Har inga höga tankar om politiker/regeringar i allmänhet...

m family goes västerut sa...

Jag firar med kanelbullar från Pågens.

Malin sa...

Håller med dig Pernilla. Den symboliska innebörden är enormt stor. Sedan att även Obama har saker i sitt politiska manifest som jag inte håller med om är nog ofrånkomligt. Tyvärr är ingen människa perfekt. Men jag firar med lite vin här på "lillördag"