söndag 16 november 2008

Stora E, fullfjädrad arbetsledare

Stora E gick upp 5:30 imorse och låste in sig i badrummet. Där tömde hon sin necessär som är fylld med diverse smycken, hårspännen och annat jox. Sedan satt hon och räknade alla saker. När jag kom in låg hon på "tjugoelva". Jag kunde inte slappna av när hon satt där inne, jag var orolig att hon snart skulle gå över till vattenlek. Jag erbjöd henne i sann pedagogisk anda att istället få titta på TV. Inte helt oväntat nappade hon. Jag återvände till sängen.

Nu, ett antal timmar senare har jag tröttnat på att snubbla på hennes smyckesaker i badrummet. Ber henne därför att städa upp sakerna igen.

-Visst! Stora E svarar glatt.
Jag går ut ur badrummet och hör hur hon säger till lilla E:
-Du ska få en uppgift! Lägg in de här sakerna i den här. Okej.

Lilla E gjorde som hon blev tillsagd, som småsyskon bör. Nu sitter hon där och lägger i smycken, hårsnoddar, hårspännen och så vidare i storasysters necessär. Förmodligen överlycklig eftersom hon inte brukar få röra sakerna annars. Är det det som kallas en win-win situation? Eller är det bara utnyttjande?

7 kommentarer:

Anonym sa...

:) Så länge BÅDA TVÅ är nöjda får man va glad. Det var INTE mina idag. Storasyster packade och skulle flytta. Hon lyckades inte med att utnyttja sin lillebror - denna gången...

Pernilla sa...

VAd gulligt. Typiskt storasysterbeteende det där! Får man inte som man vill då drar man. ;)

MonasUniversum sa...

Helt klart en win-win situation....!

Anonym sa...

Snacka om lycka! Det måste vara win-win för alla är nöjda...Kram Anna

Pernilla sa...

:)

Chrissan sa...

Haha! Min slav hade också en slav!=)

Anna-Karin sa...

Skulle kunna ha varit hos oss! Storebror är mycket bra på att få sin lillasyster att jobba... ;-)