onsdag 19 november 2008

El vabbodago

Idag har jag vabbat. Ett besök i mammaledigheten kändes det som. Bara det att jag var noll aktiv, det kan man ju inte påstå att jag var när jag var mammaledig. Idag var jag proffsmamma och sov när barnet sov, sådär som man "ska" göra. Vi sov ihop i en halvtimme, sedan vaknade jag. Hon slaggade i en och en halv till. Då hade jag tänkt att skriva och dona men jag orkade verkligen ingenting. Insåg att det egentligen kanske var mitt barn som vabbade med mig. Jag hade ont i halsen och kände mig febrig. Det kom liksom lite krypande.

Jag parkerade mig framför tv:n och såg till min förtjusning slutet av Ellen DeGeneres och början av Oprah. Säger man att man tittar på Oprah fnyser alltid folk till. Jag tycker inte att de ska det. Hon tar upp viktiga ämnen och gör en jäkla massa nytta. Läste i DN nyss att Carin Hjulström har två förebilder, David Letterman och Oprah Winfrey. Och Carin är grymt bra tycker jag.

Idag handlade Oprah om olika författare och döden. Vet inte riktigt vad temat var men ett av inslagen handlade om Mitch Albom som ställde frågan "Vad skulle du göra om du fick en dag till med någon du hade förlorat?" Alltså, med någon som hade dött. De ställde frågan till alla som medverkade i programmet och även till folk på gatan. En mycket intressant tanke.


Dessutom handlade det om författaren Richard Carlson som dog alldeles för tidigt. Han hade skrivit ner sina sista tankar i ett "brev" till sin fru. Det visade sig vara en bok som handlade om vad hon hade betytt för honom. Man fick se frun läsa ur boken och se hans döttrar. Väldigt amerikanskt och såklart satt jag och bölade.

Så. Vem skulle du vilja få en dag till med?

6 kommentarer:

Anonym sa...

När ens mamma har gått bort så svarar man ju självklart mamma! Det är väl mitt svar då! Mammaängel skulle jag vilja ha en dag till med! Kram Anna

Pernilla sa...

Åh Anna. Såklart. Kram till dig!

Millimu sa...

Jag är lyckligtvis än så länge ganska så förskonad vad gäller bortgångna nära, men jag försöker se till att ha den där dagen med dem som fortfarande finns här. Därför händer det att jag smiter från jobbet tidigare för att åka och besöka mina morföräldrar som betyder oerhört mycket för mig. Jag vill att de ska veta hur viktiga de är för mig och hur tacksam jag är över att ha haft dem i mitt liv.

Och Pernilla, jag gillar också Oprah, men det visste du nog redan ;)

Tinnar och torn sa...

Min gammel-mormor helt klart. Kram Petronella

Anonym sa...

Min farmor, hon har betytt massor för mig. Dessutom skulle jag vilja få visa mina barn min farmor, jag är glad att i alla fall J hann träffa henne :-)

Anonym sa...

Jag är också väldigt förskonad från att ha förlorat många nära, men min morfar skulle jag gärna velat träffa igen då. / Gia