onsdag 12 november 2008

Aj löööv Sweden

Stora E kom hem med massor av guck i ögat igår. "Jag vill inte ha det där, jag kan inte seeeeee!" Dramatiken var total, det sparades varken på tårar eller kroppspråk. Imorse stod det klart att hon inte kunde vara på förskolan eftersom ögat var väldigt guckigt och lite svullet. Maken och jag har våra jobb ungefär 5 minuters bilfärd ifrån varandra, mycket praktiskt. Så på förmiddagen var Stora E med maken på jobbet och ritade teckningar till alla hans kollegor. Vid lunch kom jag och så åt vi tre tillsammans innan jag tog över och körde halvdagsvab.

Stora E:s lyxiga pannkakslunch:


När Stora E och jag gick och handlade middagsmat i lugn och ro (Lilla E låg och sov på förskolan så dit var det ingen brådska) så kände jag bara vilket underbart land vi bor i. Jag får, utan att någon höjer ett endaste litet ögonbryn, lämna min arbetsplats vid lunch och tillbringa resten av dagen med mitt barn. Och får betalt för det.

När jag sedan skulle anmäla Vård av sjukt barn och tillfällig föräldrapenning så var jag mindre nöjd. Jag har ju bytt jobb så det var mycket att fylla i. Jag höll på att slänga datorn i väggen för det var så många moment att göra och så många barn med mycket att säga omkring mig. Försäkringskassans webbtjänst är nästan komplett värdelös. Nästan.

Eftermiddagen har tillbringats med att baka kakor. Efter snabb länsning ska jag nu röja. Det är sjukt hur stökigt och skräpigt det blir när två barn hjälper till att baka. Trogna bloggläsare vet att detta inte är min favoritsyssla....

Gucket är helt borta så imorgon blir det fulldag för alla på förskola och jobb. Trist!

Så. Det var dagens egocentriska och oattraktiva inlägg. ;)

4 kommentarer:

Perny sa...

Korvas pappa beskrev vab som att skolka med lapp från föräldrarna om att det är ok utan att vara sjuk :D (http://blogg.aftonbladet.se/26997/)

Lät som om du hade en hyvens dag idag. Såg väldigt gott ut, både pannkakorna och chokladsnitten, får mig att tänka på julbaket. Inte pannkakorna kanske, men chokladsnitten :)

Pernilla sa...

Ja, jag kunde lätt jobba halvdag varje dag. Vilken livskvalitet! Tänk att glida in på jobbet på morgonen, få lite mental stimulans och vuxenprat. Äta lunch i lugn och ro. Glida från jobbet när "efter lunchen koman" sätter in, hämta sina sötaste finaste och ha tid att göra något efter dagis. Helt underbart skönt! OCH orka träna på kvällen eftersom man faktiskt har energi kvar.

Fram för fler halvdagar!

Anonym sa...

Sen får du hem en lapp som dagis ska skriva på att hon inte varit på dagis som du måste skicka in innan vabben går igenom. Jag har en sån lapp liggandes hemma från typ 1/10 :-(

Rent formellt är det ju fusk att jag anmält vab på jobbet och sen inte orkat anmäla till fk...

Pernilla sa...

På ngt vis tror jag att FK inte bryr sig om du inte får lön och du inte får VAB-peng... ;) Jag har hört talas om lappen och fick info om att jag skulle få den. Jag säger bara SUCK. Det är helt sjukt vad detta måste kosta i administration. antagligen mer än det eventuella fusk som en del pysslar med. Å andra sidan är jag så nöjd med vårt svenska system att jag skulle vara ledsen om de la ner det pga en del fuskar... Då får de hellre dubbelkolla tusen gånger för min del.
FAST jag blir rejält irriterad på att man ska ange sjukdom. Man får inte dela journaler mellan sjukhus men jag ska tvingas tala om vad mina döttrar lider av för att få ut några hundringar? Det gillar jag inte. Personlig integritet - hello?