tisdag 14 december 2010

På tal om att göra konstiga saker

Insåg sent igår kväll att vi hade glömt att ta med Lilla E för att köpa födelsedagspresent till Stora E. Eftersom Stora köpte till Lilla för en vecka sedan så kändes ju det lite dumt, att Lilla inte skulle ge Stora en present.

Stora E fyller år imorgon så det borde inte vara något problem men... Maken skulle på julmiddag och mina minutrar efter jobbet var fulltecknade av sjukgymnastbesök. Och hur handlar man present till ett barn som måste följa med till affären?

Jo. Såhär gör man. Först messar man en gammal klasskompis på Facebook. Klasskompisen jobbar i leksaksaffären i centrum. Ber klasskompisen lägga undan saken som Lilla E vill köpa till Stora E. Hur man vet vilken sak? Det vet man.

När man så inser att man inte hinner hämta upp presenten själv så ringer man först lite löst folk. Sin egen pappa. Som inte svarar. Sin svärmor, som svarar, men inte har körkort men erbjuder sig att anlita sin make, ens svärfar. Trots denna snälla gest kommer man på en annan lösning.

På väg till dagis från sjukgymnasten ringde jag till affären och förklarade vikten av diskretion. Affären förstod, trots att det inte var min klasskompis, hon hade gått hem. Affären hade annan serviceminded personal. Puh!

Hämtade barnen och uträttade tre andra ärenden. Det ska ju vara kalas här imorgon, igen. Det fanns saker att handla. Sedan drog jag med dem till leksaksaffären och hade en perfekt täckmantel. En av pruttkuddarna från gårdagens adventskalender hade gått sönder och den skulle bytas. (Fast den var inköpt på ett helt annat ställe så byte var det ju förstås inte tal om, men vad gör man inte?) Med lite avledande manövrar och lite smussel vid kassan så var presenten fixad.

Sedan bjöd Mr Donalds på middag. Bjöd och bjöd förresten.

Tre timmar senare ringde pappa. Han stod i leksaksaffären och ville veta vad han kunde köpa till Stora E. Japp. Samma leksaksaffär. "Ja just det, jag såg att du ringde förut..."

Nu har barnen äntligen hittat kuddarna och det är dags för mig att sätta de där förbenade betygen.

1 kommentarer:

Annelie sa...

Det gäller att vara listig... Hoppas hon gillar sin present.