söndag 14 augusti 2011

Mitt sommarlov - är jätteslut

Mitt sommarlov - jag undrar vart du tog vägen? Hur gick sju veckor så fort? Jag har inte läst alla böcker jag hade tänkt, jag har inte gått ner alla kilon jag hade tänkt. Jag har inte fått upp tavlorna jag hade tänkt. Jag har inte rensat garderoben jag hade tänkt. Jag har inte köpt hängmattan jag hade tänkt och jag har inte slöat i den som jag hade tänkt.

Vad har jag gjort då? Sommaren som var ganska oplanerad blev rätt intensiv.

Första lediga veckan var det jag och barnen. Och stranden. Det här var sommarveckan, det var klart bästa veckan vädermässigt. Vi badade och blev fräkniga. En härlig vecka!


Veckan därpå blev jobb. Jag redigerade manus  på makens kontor medan han var hemma med barnen. Sedan åkte vi till Dalarna där jag fortsatte att redigera och maken och barnen gjorde utflykter. Väntar nu på förläggarens dom.


Kim kom. Vi var i Dalarna några dagar. Körde Siljan runt och visade Kim allt från hur man ror på Siljan till ... hur man sitter uppe halva natten och dricker rosé. Sthlm några dagar. Hasseludden, Arirang, Hallwylska, Xoko. Bubbel.Sedan drog vi till Malmö till vår gemensamma vän. På väg till Malmö stannade vi till i min kompis Angelas nyöppnade glassfabrik. Nästa dag for vi alla till Köpenhamn, fast barnen fick bo hos mormor i Halmstad i två dagar. I Köpenhamn åkte vi på cykelsightseeing med Mike. Och träffade tomten. Flera stycken.

Kim åkte. Vi stannade kvar en extra dag i Danmark och var med min mamma och barnen på Bakken. Askul. Vi träffade tomten. Igen.


Sedan var vi hos mamma i Halmstad i några dagar och fick vi någon stranddag där? Näpp. Vi prickar alltid in regn - wherever we go. Lyckades dock pricka in träff med min kusin som har emigrerat till Kiruna. Hon med familj, vi med familj, min syster, min moster och morbror, mammas gubbe och barn och barnbarn. Fullt hus och lång och mysig grillkväll. 
Sedan hände allt i Norge. Det har skakat om rejält. Jag har drömt många mardrömmar och jag var rätt uppslukad några dagar, i vittnesskildringar. Till slut fick jag lov att stänga av. Men drömmer gör jag än. Och tänker. Och förstår fortfarande inte.
Hem. Helt slut. Maken back to work i två veckor. Zumba på Linas strand och Pride. Disk. Matlagning. Många middagar och luncher med kompisar. Disk. Matlagning. Båttur med goda vänners båt. Disk. Matlagning. Spontaninköp av Frasse. Disk. Matlagning. Byggprojekt Frasses bur. Disk. Matlagning. Hemkomst Frasse. Här är han på sin allra första promenad utanför buren:Maken ledig en vecka. Min sista vecka. Hasseludden för stora tjejer, Junibacken för liten tjej med far. Kolmården och myshotell. Minimil. Och som avslutning - Barnens Allsång med Amy Diamond.
Det har varit en bra sommar. För kort. Väldigt intensiv. Men bra.

2 kommentarer:

Simona sa...

Eller hur? Det sa bara svisch! Jag tycker hösten kom så tidigt. Ska det va såhär?

Frida på trendenser.se (fd husmusen bloggen) sa...

Hittade precis tillbaka till dig efter flera års uppehåll (försvann bland mina bokmärken när jag bytte dator) och vill bara säga GRATTIS!!!! till kontraktet. Ska bli den första att hänga på låset till Wettergrens när boken kommit ut!