torsdag 11 augusti 2011

Vi har varit på utflykt

På Kolmården. Hörde att det regnade här i Sthlm när vi var där. Underbart att för en gångs skull välja rätt!

Jag är inte jätteförtjust i såna där familjeattraktioner. För mycket folk, för trångt och man skyfflas som boskap. Men ändå, Kolmården är bra! Vi hade en superdag.

Men några observationer bland mina medmänniskor idag:

Adams pappa. Adam varken hördes eller syntes men hans pappa tillbringade lunchen med att högljutt säga till Adam att sluta. Jag var en sekund från att säga till Adams pappa att sluta. Den enda som störde var nämligen han.

Kvinna som bytte blöja på sitt barn på ett matbord. I restaurangen. När det fanns ett skötrum och två skötbord på damtoaletten. Säkert på herrtoan också. Man. Byter. Inte. Blöja. På. Restaurangbord. Verkligen inte!

Män runt 40 är jätteviktiga. Så viktiga att de måste gå runt med sina trådlösa headset när de drar vagn på Kolmården. Såg 4-5 sådana, 0 kvinnor.

Man, cirka två meter lång. Med 80 cm unge på axlarna. Ställer sig längst fram vid barnscenen. Framför barn. Det var tur att han inte missade något.

Ja. Och så fanns det djur och så.

Men nu undrar jag: när kommer familjeparken med riktig restaurang? Med bordsservering?

Mvh / Mamma som är trött på att köa, hämta mat, hämta dricka, betala sist så maten hinner kallna och sedan slåss för att hitta bord. Puh.

5 kommentarer:

Åsa Lind sa...

Hi hi, vi var på Kolmården förra höstlovet och då hade de inte fattat att det skulle komma några besökare. En kassa var öppen vid entrén och det tog en dryg timme att bara köa sig in i parken. Maten var under all kritik och vi önskade att vi haft matsäck med oss. Men barnen älskade det ändå! Största plusset var det underbara familjepensionatet i nästa by längs viken. Stort sekelskifteshus med inredningsintresserade ägare. Frukost med tre sorters hembakat bröd, pappans smaskiga körbärsmarmelad och mammans lemon curd. I läsehörnan vid matsalen stod alla barnböcker och spel i rätt höjd för barnen så föräldrarna kunde lugnt sitta kvar med tidningen. Ljuvligt småskaligt efter djurparken.

Maria sa...

Var ni där över dagen? Fungerar det bra som dagsutflylt om man bor i Stockholmsområdet?
/Maria

Simona sa...

Aj lajk Kolmården. Bäst ihop med matsäck. Men ALLRA bäst är strandcaféet 2 km bort, nere vid Arkösund. BÄST!

Pernilla sa...

FAn Simona. Faaaan. Det var ju det du skrev om förut. Jag tror till och med att vi körde förbi skylten idag. DAmn. Damn. Damn.

Och Åsa, vi bodde över. Ljög lite igår i bloggen. Vi hade bokat in oss på Villa fridhem, kanonfint. Men annars tror jag att just det du beskrev, var vad jag letade efter. Har sett det i en inredningstidning en gång. Men nu hittade vi Fridhem och det var super.

maria, man kan absolut åka över dagen. Blir en lång dag men ingen omöjlighet alls. Tar ju bara cirka 1,5-2 timmar att köra fr Sthlm.

Pernilla sa...

OCh jag håller med. Matsäck är bäst. Men vi orkade inte.