torsdag 18 september 2008

Skrivproblem

Har fastnat på en sak i mitt skrivande.

I min bok förekommer en förort till Stockholm och en mindre stad. Nu resonerar jag fram och tillbaka om jag ska ta en befintlig förort och stad eller om jag ska hitta på dessa?

Vilka är för- och nackdelarna tycker ni?

4 kommentarer:

Hanna sa...

Jag skulle nog välja befintlig stad och ort. Känns ganska trevligt att läsa böcker som utspelar sig i sin omgivning. Till och med "Snabba Cash" var trevlig även om det visade sig att man bor "mitt i" Stockholms undre värld!

Pernilla sa...

Jag tror att du har en poäng där. Men då måste jag ju välja vilken förort och vilken stad. Och då måste jag ju veta saker om dem. För jag vill inte ta min egen förort. Tror jag. Decisions decisions!!!

Catharina sa...

Fördel med befintliga orter är att det känns mer verkligt. Fördel med fiktiva orter är just att du kan hitta på vad som ska finnas resp. inte finnas i centrum osv...

Pernilla sa...

Precis Catharina. Jag tror att det är det jag dras till, om jag hittar på så får jag själv bestämma. Jag behöver inte researcha om t.ex. Uppsala har Hemköp eller ICA vid torget. (Ett exempel bara). Jag kommer lite lättare undan.

Ett råd man alltid får är ju att gräva där man står och det ska man väl lyssna på. Men jag vet inte om jag vill skriva om min förort ändå. Och liten stad har jag ingen som är "min", då måste jag ut och kolla runt....