fredag 19 september 2008

Split vision

När jag var utbytesstudent i U.S.A. 1991-1992 spelade jag basket. Det min tränare skrek mest om var "split vision" och "defence". Då tyckte jag att han var rätt tjatig men nu börjar jag förstå honom. Sådär 17 år senare...

Jag och mina små älsklingar tog oss till Ikea idag då vi hade en ledig dag tillsammans. Stora E har uttryckt önskemål om att åka dit (?) så det gjorde vi.

I början sov Lilla E i vagnen och Stora E och jag gick runt och planerade kök och badrum till vårt nya hus. Som förmodligen inte kommer att bestå av Ikea just i de rummen eftersom Vedum ingår i husleveransen men ändå. Det var kul att se vad hon tyckte var fint och inte. (Hyfsat god smak tycker jag nog).

Lagom till lunch vaknade Lilla E. Aldrig att hon missar ett tillfälle till mat. Det var nu det började. Split vision.

Lilla E satt i vagnen och Stora E fick köra brickvagnen. Det gjorde hon med bravur men jag hade lite fullt upp med att kolla att Lilla E inte hoppade ur sin vagn och att Stora E med brickvagn inte försvann samtidigt som jag skulle beställa mat, plocka sallad, hälla på dricka och betala. Split vision.

En spännande promenad till lämpligt bord krävde också en hel del av min tvådelade blick. Och många förmaningar.

Efter maten skulle det lekas i lekhörnan. Snacka split vision där! Två barn som röjde rejält. Plus att jag kände mig tvungen att noga betrakta en annan lekande unge som hade misstänkta utslag i ansiktet. Split vision-mamman fick kli och ville descinficera både barnen och mig själv, alternativt med plasthandskar ta bort det andra barnet därifrån. Lilla E krävde också lite extra bevakning då hon tar igen det hon saknar i ord med våld. Defence! Defence!

Vid kassan blev det verkligen ett split vision moment då jag valde snabbkassan där man scannar själv. Stora E skulle scanna. Och det betyder ju att Lilla E också vill scanna. Och den enda som faktiskt KAN scanna är jag. Den enda som kan dra kort och betala är också jag. Den enda som kan stå still och vänta är också jag.

Sedan gick vi till ICA. Där började det hela om. Stora E körde liten vagn. Snacka om att ha split vision då...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Nu e det jag igeeen!:)*LER* Har åxå spelat basket under många år och vet exakt vad det handlar om...split vision - både på basketplan...OCH på ikea..! Blir svettig bara av att läsa dina rader!! Skönt jag höll mig hemma med mina på min lediga dag. Har dock varit på marknad med dom...försöker lära dom att pengar FÖRSVINNER när man handlar. Hmm, inte lätt! -Mamma, man stoppar ju bara in kortet där...!(på banken då) Jo, ja..å jobbar lite därimellan! Tack! Jag fick mig ännu ett härligt skratt...förlåt!...men jag har åxå varit på ikea med barn!:)Kram

Pernilla sa...

Glad att jag kunde få dig att skratta. :)

Och det där med bankomaten är ju svårt att förklara... :) Har också det problemet.

Anonym sa...

Jisses! Och jag som tjatar om två till här i huset... Du låter som en superkvinna som kan tacka din gamle coach :).

Pernilla sa...

He he. Fördelen med att skriva om sig själv är att man kan få sig själv att framstå lite som man vill. :) Vi har vänner som i somras fick nummer 4+5, tvillingar. Den mamman är en superkvinna!