måndag 1 september 2008

Bjud in barnen i inredningen

Läser i senaste Mama ett reportage om en familj som bor i ett "ursnyggt tegelhus i sann 70-talsanda" Bla bla bla, de har gjort si, de har gjort så. Bla bla. Bla bla. Fint och trevligt, visst. Det som jag hakar upp mig på är följande citat:

"Låt barnens leksaker ta plats! Leksaker är fina och coola, de behöver inte städas undan hela tiden", säger Maria.

Hmmm. Jovars. Skitcoola där de ligger överallt och inte städas undan. Verkligen supercoola. Vet inte jag. Tror att jag och Maria har helt olika leksaker hemma. Eller bara olika uppfattning.

Här samsas de coola leksakerna i ett oorganiserat kaos över hela vardagsrumsgolvet. Notera särskilt hur väl de olika färgerna på smågrodorna blandas och ger en harmoni till rummet. Och bilen lite nochalant slängd upp och ner.

Nedan ett exempel på fina soffbordsdekorationer. Inredningsmagasin och värmande ljus är ute, satsa på coola leksaker istället:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vad roligt du skriver! Jag läste också det där reportaget och kan bara hålla med dig. Tittar man på de leksaker de har i inredningstidningar så rimmar det inte riktigt med våra skalliga barbiedockor, ofullstädniga pussel och allehanda plastskit..

Ha en trevlig dag!

Anonym sa...

hahaha... det där måste jag visa mannen.

Världen enligt J. sa...

Instämmer! Hemmet har ju blivit mycket finare sedan alla snygga grejer har stuvats ner i källaren och ersatts av Teletubbie-pussel (utspritt över HELA vardagsrumsgolvet), trasiga dvd-fodral, knallrosa plasthästar, böcker, duplo och en miljard oidentifierade småprylar. I soffan, på totaletten, på köksgolvet...

Anonym sa...

För att inte tala om vad ont det gör att trampa på alla dessa leksaker...
Legobitar, aj!

Pernilla sa...

Här lämnar man bloggen åt sitt öde en liten fjuttig dag och så har ni massor att säga. Skönt att höra att vi inte är ensamma om den snygga inredningsstilen... :)