onsdag 10 september 2008

Svensk sjukvård


Igår kväll fick vi åka till barnakuten med Lilla E som hade svullnat upp i ansiktet på bara någon timme. Jag var ute med nya jobbet och mötte maken och lillan på akuten dit de åkte så fort farmor och farfar kommit hem till oss för att passa en sovande Stora E.

Svensk sjukvård rocks! Proffsig och trevlig personal tog snabbt emot oss. Trots glassmutor blev lillfröken sur på dem och när vi gick förbi sjuksköterskestationen sa hon högt till dem "DUMMA"... Medicin och undersökning var ej poppis. Hon är fortfarande svullen men det har lagt sig en aning. Jag tycker inte att de var dumma.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men usch då! Fick ni veta vad det var? Äter hon penicillin som hon kan ha reagerat på? Hoppas att det lägger sig snabbt.

Lite kul med "dumma" när ni gick förbi sköterskorna men jag håller med dig om att svensk barnsjukvård är kanon! Har alltid blivit mycket väl emottagna när vi har besökt sjukhus/doktor.

Hoppas att du får en bra dag!

Bendel sa...

Stackars plutt! Skönt att höra att det funkar.

m family goes västerut sa...

Extra många pussar är bästa behandling. Håller med om att det är kanonbemötande i Stockholm på barnakuten.

Hoppas hon mår bättre snart!

Anonym sa...

Nä fy vad läskigt! Kunde de säga vad det berodde på?
Kram!

Ps. Hur känns nya jobbet?

Pernilla sa...

Tack fina ni. De visste inte säkert, en teori är myggbett, en är att det var ett virus. Jag tror på myggbettet för hon hade en stor böldaktig sak på pannan natten innan. Myggorna verkar vara galna just nu, har hört om flera som fått jobbiga reaktioner. Nu är hon jättepigg men får vara hemma idag igen för säkerhets skull.

Jenny, nya jobbet har inte dragit igång riktigt än. Jag var på introkurs i 8 dgr och det kändes super. Tror det blir jättebra.