torsdag 25 augusti 2011

Hej helgen!

För första gången i mitt liv ska jag börja jobba deltid. Det är märkligt att jag som tvåbarnsmamma till en som snart fyller 5 och en som snart fyller 8,  först nu upptäcker denna möjlighet. Njae. Jag har velat jobba deltid förut men det har aldrig gått att lösa schemamässigt. Jo - deltid har gått såklart. Det måste man ju bevilja. Men det har inte gått att lösa en ledig dag. Det måste man inte. Men nu gick det. Lediga fredagar också, det jag helst ville ha. Jag är så lycklig. Kommer vara lycklig ända till lönen kommer.

Imorgon är det premiär. Då ska Lilla E få sova hur länge hon vill. (Tusen spänn på att hon då vaknar 05:30 och är klarvaken, för första gången i sitt liv). Stora E ska hämtas så fort hon har fullgjort sin skolplikt. Mellan det att Lilla E har vaknat och Stora E ska hämtas i skolan så ska Lilla E få välja helt själv vad vi ska göra. Jag hoppas på att hon väljer en liten shoppingtur. Jag kom just nyss på att jag ska på två tillställningar i helgen och vad jag vet så har jag ingenting att ha på mig. Jag tror att det kan vara kört, hon började prata om att hon vill ha fest på ett lekland imorgon. Vi får se om vi på något sätt kan mötas i mitten. Happy Meal på Mc Donald's kanske?

2 kommentarer:

Simona sa...

Och en av tillställningarna är med mig! Hurra!

Mvh
från nån som inte har ett skit att sätta på sig.

/nina sa...

Så HÄRLIGT att jobba deltid för att få tid med annat. Nu är det ju iof så att du jobbar med boken antar jag men ändå! Jag har heller aldrig jobbat deltid - är lite för rädd om min pension osv. Men sista terminen i ettan, när sonen fyllt 8, så var jag hemmma 2 dagar/månad och gjorde slut på de sista 60-kronorsdagarna. Herremingud så underbart det var.

Jag gick upp, fixade frukost till killarna, följde dem till skolan, satt sedan och läste tidningen i lugn och ro eller tog ett var vi skogen, följt av storhandling om det behövdes, eller andra ärenden. Lillkillen kunde ta med sig kompisar hem, redan vid trehugget, (jag hämtar annars halv 5, fat chance att jag släpar hem andra dödströtta barn så dags mitt i vintern) och jag hann laga lite roligare mat. Det var en gåva.