torsdag 3 januari 2008

En mamma är bara en liten flicka som har råkat bli stor

Den här coola mammaringen finns på http://www.russinnet.se/,
därifrån har jag lånat bilden.


Ibland undrar man vad man gör. Ibland undrar man när man ska hinna andas.

Ibland känns det som att allt man gör är att släpa runt barn med tillbehör, byter blöjor, ger mat till barn, torkar av barn, får matkladd på sig, försöker ge sig själv mat. Försöker göra sig själv ren från matkladd. Försöker få barn att somna så att man kanske ska få pusta en liten stund. Tills de börjar vakna igen, oftast när man själv precis har lagt sig på sitt skönaste sätt och just börjat slumra in.

Ibland känns det som att livet pågår någon annanstans och man bara försöker ligga ett halvt steg före sin galna ettåring och sin pratiga och otåliga fyraåring. Man älskar de där liven något otroligt mycket men ibland blir det bara lite väl. Man vill helt enkelt bara få sitta lite ifred och läsa, skriva, se på tv eller bara finnas. Utan att hela tiden höra "mamma mamma mamma".

När jag tänker sådana tankar så får jag genast dåligt samvete. Jag har två friska och underbara barn och det finns människor som aldrig har fått och folk som har haft och folk som försöker. De skulle nog gärna låta bli att andas i sådär 20 år. Jag menar inte att klaga och att inte uppskatta. Jag menar bara att ibland känns det verkligen som att en mamma bara är en flicka som har råkat bli stor. Så känns det för mig idag.

ETT LITET TILLÄGG, en stund senare...

Fyraåringen har hittat mig i mitt lugna skrivarhörn. "Mamma, visst är det skönt när man får vara ifred?" Hmm, hur visste HON att jag tyckte det? "Mamma, visst är det skönt när man har en bra mamma och en mysig pappa?"

7 kommentarer:

Olivia sa...

Det som förvånar mig är att folk skaffar fler än ett barn.... det kan jag inte förstå just nu! ;-))) Hang in there! Kram!

Pernilla sa...

Tihi tihi. Det undrade jag också!

Men så tittar tvåan ut med bulleribång och är bara så otroligt bedårande och charmig och så bubblar hjärtat över av kärlek igen. Helt plötsligt tycker man att det är en picknick så fort man bara har det ena barnet att ta hand om, det är då vi skrattar åt er förstagångare som klagar över ett barn. He he. ;)

Men det övergår mitt förstånd hur man kan få för sig att skaffa en tredje! He he. :)

Olivia sa...

Hahaha du är för rolig! På franska säger vi "aldrig två utan tre" ;-)

P-lina sa...

Känner så väl igen mig i det du skriver....det suger att vara mamma ibland.Får man säga så? ;-)

Pernilla sa...

Sys, det får man tycker jag. Ibland är det ju faktiskt så. Kram!

Olivia, det där låter oroväckande!!! ;)

P-lina sa...

Äh det är ju jag! vet inte varför det blev sys förut..haha.Skulle fixa konto här men det gick inte för jag hade tydligen redan ett?!Kom på att jag hade en gammal blogg sen förra året som jag knappt skrivit på så :-)nu har jag skrivit lite där jag med.Känns terapeutist på nåt sätt att skriva av sig, även om ingen läser det.

Nåja,ser fram emot att få läsa historien om hur det är att resa med barn hehe
kram/P-lina

Pernilla sa...

Puss på dig! :)