tisdag 29 januari 2008

En vanlig mammanatt


Bilden lånad från
http://blogg.myyzz.nu/wp-content/uploads/coffehound.BMP


Nattningen går bra, båda somnar fort. Lilla E har feber och är pepprad med alvedon.

Kommer försent i säng, bokar istället för att sova hotell i Spanien och mailar vänner om datum.
Bläddrar lite i Mama.
Somnar direkt när jag slutar läsa. Klockan är 23.37 när jag släcker. Blir arg på mig själv för den sena timmen. Men de där timmarna när barnen sover, de är ju guld värda.

Vaknar 03.44 av Lilla Es hostattack. Hon gnäller och börjar gråta lite. Springer in och hämtar in henne till oss, vi vill inte att hon ska väcka stora E vid denna tid. Då är det nämligen kört.

Lilla E är varm, efter överläggningar om vi bara ska trycka i henne alvedon eller börja böka, så bestämmer vi oss för att börja böka. Upp med barnet på skötbordet, in med termometern, in med saltlösning i näsan. Termomtetern visar inte feber. Skönt. Hon får som belöning en flaska välling som hon snabbt glufsar i sig i sängen mellan oss. Hon somnar om men snarkar och andas konstigt pga allt snor.

Jag har varit uppe för länge. Hjärnan har vaknat... Jag tycker tydligen att det är viktigt att tänka på att vi måste betala räkningarna imorgon (läs idag), att Stora Es favoritfröken slutar på fredag och vad ska vi köpa till henne då, att min lilla lilla syster snart fyller 30 och vad kan man tänka sig att hon vill ha då? Och så ska hon ju till New York och till Chile snart, hur ska det gå med allt? Och så måste jag ju boka hyrbil till spanienresan.

Och så rullar det på med tankar. Klockan blir 05, den blir 05.30. Jag somnar där någonstans, precis innan 06.

06.16 får vi sällskap av Stora E som har vaknat. När hon får klart för sig att man måste vara tyst i mammas och pappas säng får hon med sig sin far in till sin säng, där läser hon för honom och babblar glatt.

Det blir mörkt och tyst i sovrummet men nu har lilla E lagt sig på mig, hon ligger och snarkar och är varm och jag är kissnödig men vågar inte röra på mig. Vid 08 vaknar hon och vi går upp. Hon har 38,5 och en ny dag har börjat.

6 kommentarer:

Bendel sa...

Shit! Jag skulle nog aldrig palla 2. Hoppas du ändå får en fin dag!

Pernilla sa...

Jo men två går bra så länge man är två. Hur man pallar tre och monstrena blir i majoritet, det fattar jag inte! ;)

Annika Munter sa...

Fantastiskt, sakligt och sant! Kanske var det en sådan natt för jag hade samma typ av tankeaktiviteter trots sjuklig trötthet. Jublar ändå för Mollie vaknade bara en gång i natt.

Pernilla sa...

Åh, underbart med bara en uppstigning. :) Varför ska man behöva ha sån hjärnaktivitet? Tröttsamt är det!

Anonym sa...

Och jag som brukar veta hur det är att vakna ungefär 456 gånger per natt har fått sova med bara en väckning vid 05! Känner mig grymt energiskt och pigg.

Kram //Jenny

Pernilla sa...

Skööööööööööönt! Njut! Visst påverkas man. Kul att vi båda var vakna vid 5, tänkte faktiskt på dig och era tidiga uppstigningar...