torsdag 8 maj 2008

Hjälp?

En vän till mig från San Francisco har grannar som ska åka till Sthlm på semester nu i maj. Min vän har nu bett mig om tips på restauranger etc. Heh. Antar att de inte menar kinakrogen i mitt centrum...

Så! Vilka restauranger/kaféer i Sthlm skulle du rekommendera utländska (amerikanska) gäster? Jag har ingen aning om budget etc med då dollarn är låg kanske det inte är helt fel att tänka lite billigare...

Tacksam för hjälp!

5 kommentarer:

Anna-Karin sa...

DNs krogkommission brukar vara bra tycker jag, kolla vad de har testat på sistone. Och Gulddraken pristagarna. Är det fint väder är ju Norrmälarstrand härligt! För skärgårdstur är Grinda värdshus perfekt.

Ojojoj, nu längtar jag hem!

Pernilla sa...

Ooops, det var inte meningen. Jag satt o bläddrade i DN på stan idag och tänkte nog att jag tar lite därifrån. Man är ju inte helt insatt längre... :) Tack A-K!

Catharina sa...

Gondolen är ju fantastisk. Lite dyr, men för en lyxkväll kanske, utsikten över Slussen är nice!!

Operakällarens bakficka serverar god husmanskost till bra priser, men man kan inte boka bord och sitter liksom vid en bardisk. Men det är gemytligt, vällagat och gott!!

Andra husmanskostställen är väl Tranan och Inferno.

Vill man ha mer utsikt kan man ju åka upp i Skrapan - "Och himlen därtill", den har dock fått blandade recensioner.

Grill på Drottninggatan är populärt, Restautang Kungsholmen på Norr Mälarstrand är också bra.

Lite hippt om de är unga är väl Allmänna Galleriet, svårt att hitta dit bara :-) http://www.ag925.se men bar och restaurang är lite "urban chic".

Pernilla sa...

TAck för bra tips! Funderade också på Gondolen och Skrapan. Jag gillar höjd... :) TAck C!

annie sa...

Tack för bra tips!