fredag 30 maj 2008

Min man

På ett av jympapassen jag går på brukar de spela låten ”Du är min man”. Hur töntig den än är så beskriver den väldigt väl hur jag känner för min man. Fast min man är aldrig fast i någon hopplöshet etc, han är mer som de där duracellkaninerna – han bara går och går och går. (Läs hela texten här).

Här har jag varit hemma tisdag, onsdag och torsdag och inte lyckats få undan de där förbenade väskorna från hallgolvet. Idag var det fredag och det betyder pappalediga dagen.

Jag drog hemifrån för att uträtta lite ärenden och när jag kom hem så var det mesta tvättat (jag får väl ta på mig att jag faktiskt hade påbörjat tvättningarna i alla fall) och väskorna var borta. Puts väck och tomt. Det var dessutom dammsuget i de flesta rum och barnen hade fått lunch och mellis, middag var planerad och inhandlad. De hade även tagit en promenad till biblioteket och lånat nya böcker.

Vid läggningsdags somnade jag påpassligt i soffan och han fixade med båda tjejerna. Jag har ett vagt minne av att jag läste två böcker för Stora E innan jag somnade. Jag vaknade av att han lite stressat hackade på sin dator. ”Måste bli klar med det här innan 20” hörde jag honom mumla.

19.50 spydde Stora E och jag sprang in. Han efter. Han var nästan klar med sin jobbgrej och operation sanering påbörjades. Hela sängen var nerspydd, även hela Stora E. Hon var rätt ynklig. Nu ligger hon nyduschad i nya rena sängkläder med fönstret på vid gavel (luktade inte så gott) och sussar sött.

Maken jobbade klart medan jag betalade räkningarna (vadå ute i senaste laget, gissa om jag avskyr att betala räkningar). När han hade jobbat klart hängde han tvätt och när han var klar med det sa han ”Nä, jag tror jag ska gå ut och måla lite”. (Våra husknutar och fönsterfoder osv är fortfarande inte ommålade).

Som jag sa. Han är en duracellkanin.

Eller bör jag kolla hans fickor efter olagliga preparat?

Hoppas han har ork kvar till helgen för jag tycker minsann att min mage känns lite ur spel den med. Ingen äcklig spybugg nu tack – jag fyllde min spykvot för resten av livet under graviditeterna. Det är inte rättvist om jag behöver spy mer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken HÄRLIG man!! Fler såna åt folket. Eller har du nåt hemligt knep som inte jag vet om? ;-)

Hoppas hoppas att du klarar dig från magsjuka!

KRAM!

Pernilla sa...

He he. Knep vet jag inte. Jag är bara rätt snäll jag med. :)
Mår bättre idag, har lite lite ont i magen men jag funkar. Vilket är tur, ska just sätta mig med min hemtenta i medie- och kommunikationsvetenskap. Sista! Wish me luck, den kändes lite svår.