fredag 16 maj 2008

Hushållerska, teaterviskningar och rattfylla

Kan konstatera att bloggen blir lite lätt lidande när man har härligt besök. Det är underbart att ses igen och min vän är helt grym med barnen, trots att hon inga har. Igår när vi skulle iväg stod hon redo med skötväskan på ena armen och ett barn på andra. Full fart i köket också med matlagning och diskning. Helt plötsligt är de vardagliga sysslorna inte lika tråkiga när man kan pladdra och hjälpas åt samtidigt. Idag har vi planerat en tripp till Rosendals trädgårdskafé men eftersom det ösregnar känns det inte lika kul. Men vi åker ändå. Barnen ska få välja presenter i leksaksaffären. Det här är livet, måste nog leta upp hennes flygbiljett och riva sönder den.

Inatt var Lilla E en orolig själ och höll mig och maken vakna i tre timmar. Vi hade behövt dem eftersom vi inte kom i säng i tid igår heller. Nattvaket involverade även sängklädesbyte eftersom hon hostade lite slem efter vällingen och det var inget vi ville dela säng med.

Så 6.37 kommer Stora E in och kör sin teaterviskning som nästan är högre än vanligt prat.
-MAMMA. MAMMA. Jag ska inte vara här.
-Ska du gå upp?
-Ja.
-Okej men du får försöka vara tyst.
-Ja.
Hon viskar ännu högre än förut.
-Men du måste vara tyst!
-Jag ska bara ta mina skor.
-Nej, inga skor som klampar!
-Men jag ska inte klampa, jag lovar.
Jag försöker vara tyst för att hon inte ska prata vidare och väcka Lilla E. Jag vill även somna om lite.

-Mamma. Jag ska ha äppelklänningen på mig.
Innan jag hinner tänka mig för talar jag om att det är byxdag idag.
(Vi kör varannan dag för jag är trött på prinsesslooken). Hon får ett utbrott. Jag gör som jag hatar när föräldrar gör. Jag ger upp. Jag låter henne ha klänning. Vill ha tyst och lugn och ro.

-Mamma. Jag ska välja trosor också.
Varpå hon drar ut lådan som låter.
-Jag ska ha prinsesstrosor.

Vid det här laget blir jag lite lätt galen. Drar med mig hela troshögen in i badrummet och hon får där välja. Alla prinsesstrosor ligger i tvättkorgen. Hon väljer andra utan utbrott. Kors i taket. Hon går in i vardagsrummet för att pyssla och jag går tillbaka för att sova.

Hon öppnar och stänger våra skåp som vi har i vardagsrummet. Kommer in i sovrummet igen.
-Mamma. Får jag titta i mitt stora album?
Jag inser att hon redan har plockat fram albumet (från skåpen) och egentligen ska visning av album ske av en vuxen men jag är trött och irriterad. Hon får.

Det blir lugnt en stund. Sedan dyker det upp andra ärenden. Till slut lyckas jag sparka upp min käre make som ändå måste upp till jobbet, och jag får somna om. Då vaknar Lilla E... Får dock upp henne med de andra och somnar om.

Drömmer att jag åker fast för rattfylla. Jag vaknar helt förvirrad. Jag dricker inte ens två klunkar alkohol och kör därefter. Att jag skulle åka fast för rattfylla är lika troligt som att....???? Att fiskar skulle ta över världen... Eller något.

Nu väntar en ny härlig dag och vad hände med sommaren från förra helgen?

1 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag känner igen det där. Kl är 5.45 och man hör de tassande små stegen. Håller andan och hoppas att ett under ska ske, men nej...

"Mammaaaaaaa..jag vill ha frukost, NUU!!!!"

Jag skrattade gott när jag läste, vi har det exakt likadant hemma just nu!

Trevlig helg!