söndag 11 maj 2008

Tålamodsövning

Alla som känner mig vet att jag kanske inte är den mest tålmodiga personen på jorden. Jag vill gärna se resultat och helst fort.

När jag häromdagen köpte färg till utemöblerna så tänkte jag på fullt allvar att det tar någon timme att kladda på det där. Hmmm. Om det inte bara var för allt man måste göra innan som att öppna färgburkar, ta fram handskar, byta om, ställa upp saker att måla på, fixa pensel, rengöra målningsyta, listan tar aldrig slut!


Som tur är har jag en man med svart bälte i tålamod... Så när han hade gjort alla förberedelser åt mig började jag måla. Och insåg att den där förbenade soffan hade väldigt många vinklar. Jag tröttnade efter tio minuter då jag hade kommit såhär långt:


Men jag är inte bara otålig, jag är även envis. Lite drygt en timme senare belönades jag med fika i solen varifrån jag kunde beundra resultatet:


Men det blir inget andra varv här inte, jag kör på Shabby Chic looken, den är faktiskt rätt trendig. Soffan får vara lite patinerad sådär.


Nu är det bara två fåtöljer och ett bord kvar. Och så behöver amerikastolarna fräschas upp också.
Jag tror att jag lägger huvudet lite på sned och viftar med mina högst ordinära ögonfransar.
Det har fungerat förr.

3 kommentarer:

Bendel sa...

Oj vilken fin bänk! Klart den ska vara patinerad!:)

Pernilla sa...

Tack P!
Det roliga är att idag när vi bar den till rätt plats så var den helt skev. Det var den inte igår när jag målade den. Min målarfärg förstörde bänken. Fattar ingenting!

Bendel sa...

Tur du inte målade en andra omgång dårå! :)